Bartjes Varkenshaas met maideirajus

Heerlijk pannetje varkenshaas medaillons

Benodigdheden voor 4 personen:

8 dikke plakken varkenshaas (medaillons) / 2 eetl. bloem / 50 gr. boter / 3 eetl. madeira / 1 eetl. maizena / 1 eetl. tomatenketchup / peper / (zout) armbouillonpoeder. Verse bieslook of peterselie

Bereidingswijze:

Dep het vlees goed droog met keukenpapier, meng door de bloem wat peper en (zout) armbouillonpoeder en wentel daar het varkensvlees door. Verwarm de boter tot deze uitgebruist is en goed heet en bak het vlees aan beide kanten mooi van kleur. Voeg wat warm water toe en laat het vlees in ongeveer 8 à 10 minuten gaar sudderen. Schenk de madeira langs de rand in de pan, roer van de maizena en de tomatenketchup met 2 dl water een papje, neem het vlees uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat even rusten. Doe het maïzenapapje in de pan en roer nu goed zodat ook alle aanbaksels opgenomen worden in de jus. Laat de saus koken en voeg naar smaak peper en zout toe. Haal het vlees uit de folie en schenk de saus over het vlees.

Serveertips

Lekker met Bartjes aardappeltjes uit de oven en diversen groente.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s