Bartjes Grand Dessert

Bartjes Grand dessert 

Je hebt toetjes en toetjes, nou dit is een heerlijke Toet.

Benodigdheden voor 4 à 6 personen:

200 gr pure chocoladerepen

2 eetlepels mozart chocolade likeur

2 eieren

4 eetl suiker

1 potje slagroom (2½dl)

Voor het garneren:

Frambozen of groffe stukjes chocolade

1 bak (vanille) roomijs

1 pak bastogne koekjes

1 bakje framboosjes

Chocoladesaus 

Bereidingswijze: 

Voor de mousse:

Breek de repen in stukjes. Doe deze met de chocoladelikeur in een kleine pan en zet deze pan in bijna kokend water. Roer af en toe met een garde en laat en laat de chocolade smelten. Splits de eieren en klop de dooiers met 1 eetlepel van de suiker schuimig. Klop het eiwit stijf in een goed gewassen vetvrije kom met een schone garde. Voeg 2 eetlepels van de suiker toe aan het opgeslagen eiwit en klop het schuim zo stijf, dat het met een mes in plakjes te snijden zou zijn.

Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel van de suiker. Roer de gesmolten chocolade door de eidooiers. Spatel de slagroom door de eierdooiers met chocolade en schep het eiwitschuim erbij. Spatel alles vlug en voorzichtig door elkaar. Roer niet en stop met spatelen pas als er geen vlokken eiwit of room meer te zien zijn. Zet de kom afgedekt in de koelkast of schep de mousse in coupes of glazen. Ganeer met framboosjes, stukjes koek of stukjes chocolade. 

Voor de Crunchlaag:

Doe een 8 tal bastognekoeken in de keukenmachine en maal ze (niet te) fijn. Doe in een schaaltje. 

Opmaak bord:

Neem een groot bord en plaats daar een glaasje chocolademousse op. Maak een mooi spoor over de breedte van het bord met de bastognecrunch. Leg op het midden een bolletje vanille roomijs en aan weerszijde wat framboosjes. Aan het begin en einde van de chrunchlaag doe je een toefje slagroom. Versier met wat chocoladesaus.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s