Bartjes Haringballetjes met appel en uitjes

Bartjes Haringballetjes

De bekende haring met uitjes voor de liefhebber o zo lekker. Ditmaal verwerkt in een mooi uitziend en erg lekker hapje, nogmaals alleen voor de liefhebbers.

Ingrediënten voor 16 balletjes

2 zoute haringen

0,5 appel

Uitjes van de haringen

gedroogde gebakken uitjes (kant en klaar) ca: 8 eetlepels

4 eetlepels gehakte bieslook, peterselie of dille, fijngesnipperd
Bereidingswijze: 

Snij met een scherp mes de haring in lange reepjes en daarna in zeer kleine blokjes, doe dit ook met de appel, doe alles in een schaaltje en voeg de fijngesneden uitjes toe. Voeg daarbij de bieslook of peterselie of dille, een mix van alle 3 mag natuurlijk ook. Wrijf nu de gedroogde uitjes met een vork of lepel wat fijner, of maal ze fijn. Neem 3 à 4 eetlepels van het mengsel en pureer dit zeer glad. Voeg weer toe aan het overige mengsel en schep alles goed door elkaar tot een plakkerige massa, zet voor een half uurtje in de koelkast. Haal het haringmengsel uit de koelkast en draai er voorzichtig balletjes van.

Rol ze door de gemalen uitjes en leg ze op een schaal, dek deze af met huishoudfolie en zet weer terug in de koelkast. Laat het geheel opstijven in de koelkast. Voor het serveren neem je de balletjes uit de koelkast. Bestrooi de balletjes eventueel nog met wat bieslook.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s