Bartjes Indische eitjes

Bartjes gevulde Indische eitjes De verjaardag Hapjes etagere, de kipkerrie salade, en de hamrolletjes staan reeds op de site. Vandaag op verzoek de Indische eitjes, en die waren verrassend lekker.

Benodigdheden voor 20 stuks:
1 dl water
1 Boemboe Bali mix van toko Lien (zakje van 100gr)
1 eetl. Ketjap manis
2 uien
olijfolie
10 eieren

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Breng de eieren in een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard. (ligt een beetje aan de grote van de eieren) Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren TIP:(Vul een schaal met koud water, rol het ei over het aanrechtblad en geef er wat druk op zodat de schaal gaat barsten en pel het ei af in de schaal met het koude water) Zet de eieren in de koelkast tot gebruik.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn, doe wat olijfolie in de pan en fruit de uitjes in 10 minuten mooi glazig. Knip het zakje van de boemboe open en voeg de boemboe Bali mix toe. Bak even goed mee aan en meng alles goed door. Voeg het water toe samen met de ketjap en laat even inkoken tot een mooie homogene massa. Haal dan het mengsel van het vuur, doe in een bakje en laat afkoelen. Plaats de uien-boemboe nu ook in de koelkast bij de eieren. (tot zover kun je alles op voorhand maken)

Afwerking:
Op het moment van serveren, snij je de eieren in de lengte doormidden, haal aan de bolle kant een klein stukje weg zodat het ei-helft mooi blijft staan, doe dit met alle eieren. Schep met een theelepeltje de Ui-vulling op de ei-helften. Leg ze op een mooie schaal en serveer, bestrooi eventueel nog met wat fijn gesnipperde bieslook.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s