Bartjes Indische gehaktballetjes

Bartjes Indische gehaktballetjes Daar ist ie weer onze feest- etagere, ditmaal het recept van de Indische gehaktballetjes. De andere hapjes vind je terug in de rubriek  “Voorgerechten/Hapjes”

Benodigdheden voor 4 à 6 personen:
500 gr gemengd gehakt
olie
1 ei
4 eetl. paneermeel
1 eetlepel fijngesneden peterselie, bieslook of bladselderij
Voor de Boemboe:
olie
1 ui zeer fijn gesnipperd
3 geplette teentjes knoflook
¾ theelepel trassi
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
Beetje versgemalen peper
Halve theelepel vissaus
1 theelepel citroensap
4 theelepels sambal badjak
Plus:
1 eetl. ketjap manis
1 koffiel. gula djawa

Bereidingswijze:
Voor de boemboe
Alles voor de boemboe in een vijzel doen en flink fijn stampen. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de boemboe 2 minuten op matig vuur. Haal uit de pan en doe in een bakje, voeg de ketjap en gula djawa toe, roer goed door en laat koud worden.

Voor het gehakt
Kluts het ei en meng het door het gehakt. Voeg de koude boemboe toe samen met de gesnipperde bladselderij of peterselie en het paneermeel, meng alles goed door elkaar en schep het gehakt over in een schaal, dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast voor minimaal een uur, maar je mag het gerust een dag van te voren maken zodat het goed kan marineren.
Haal na de marineertijd het gehakt uit de koelkast en draai er kleine balletjes van. Doe een laagje olie in de pan en bak de balletjes rondom bruin, haal uit de pan en leg even op een bord bedekt met wat keukenpapier. Laat uitlekken en afkoelen. Verwijder het keuken papier en doe de gehaktballetjes in een schaaltje en zet ze in de koelkast tot gebruik, serveer met een mix van sweet en hot chilisaus.

Tip van Bartje:
Je kunt de balletjes zowel warm als koud serveren. Toevoeging van sambal is basis mocht je het pittiger willen voeg dan gewoon wat meer sambal toe.

 

(https://bartjesreceptenblog.wordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s