Bartjes Kip-kerrie-salade

Bartjes kipkerrie salade Heerlijk feestelijke salade zowel voor op toast of stokbrood, of gewoon lekker op een broodje of boterham.

Benodigdheden voor 4 personen:

250 gr kipdijenfilet

Kerriepoeder, (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper

(vloeibare) Boter

3 grote eetl. mayonaise

1 klein bekertje creme fraise

1 theelepel kurkuma

2 theelepels kerrie

2 theelepels garam masala kerrie

Snufje Cayennepeper

1 teentje knoflook fijn geplet

peper, zoutarm bouillonpoeder,

bieslook of een bosuitje of wat peterselie

Scheutje worcestersaus

Bereidingswijze:

Kruid de kip met wat kerrie, peper en bouillonpoeder, doe een scheutje (vloeibare) boter in de pan en bak de kip aan, zet het vuur laag en laat ca:15 minuten sudderen met de deksel op de pan. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snijd of scheur de kip in hele kleine stukjes. Meng de mayonaise met de creme fraise, kurkuma, het geplette teentje knoflook, kerrie en garm masalakerrie. Proef en maak op smaak met Cayennepeper, versgemalen peper, (zout) armbouillonpoeder, worcestersaus en een van de groene kruiden. Voeg de kip bij de kerriesaus. Kruid eventueel nog bij. Lekker op toast of op een stukje (stok) brood. Of met wat sla op een broodje of boterham.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s