Bartjes Cognac roomsaus met champignons

Bartjes cognac saus met champignonsHeerlijke saus, lekker romig en erg vol van smaak. 

Benodigdheden voor 4 personen:

4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden, groen en wit apart houden

2 bakjes champignons, in kwarten gesneden, hele groten in zessen.

1 teen knoflook fijn geplet

1 ui fijn gesnipperd

Wat gedroogde tijm en rozemarijn en oregano

Scheut cognac

1 dl witte wijn

1 flesje/pakje kookroom, 250 ml

2 gladgestreken eetl. bloem

(zout) armbouillonpoeder

versgemalen peper

worchestersaus

mespunt sambal olek

½ groentenbouillonblokjes

Bereidingswijze:

Snij de champignons in stukjes en bak ze in dezelfde pan waarin je de gehaktballetjes (of ander vlees) in hebt aangebakken. Kruid met de genoemde droge kruiden, of neem provencaalse kruiden, Voeg de fijn gesnipperde ui toe en de fijn geplette knoflook. Stoof beiden mee aan samen met de champignons. Bestrooi met de bloem en laat deze enkele minuten mee garen. Giet de cognac bij de champignons en flambeer ze, blus af met de witte wijn toe en laat in koken. Kruid de saus met vers gemalen peper, een snuifje (zout) armbouillonpoeder, het mespuntje sambal, het bouillonblokje en een scheutje worcestersaus. Voeg ten slotte de room toe en laat rustig pruttelen. Mocht de saus iet wat te dik zijn verdun dan met wat water. Te dun dan wat verder in laten koken.

Lekker bij gehaktballetjes, varkensvlees, biefstuk en kip enz….

(Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s