Bartjes Gele courgettesoep

IMG_8327

Een heerlijke pan soep waar je het best maar meteen een grote pan van kunt maken want de soep laat zicht prima invriezen, het recept gaat uit voor 3 liter soep maar je kunt het natuurlijk ook makkelijk halveren.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 gele courgettes ca: 2 kilo (in blokjes) + een kleine courgette
4 uien, grof gesnipperd
4 teentjes knoflook, geplet
4 theelepels kerriepoeder
4 theelepels kurkumapoeder
3 à 4 eetlepels (pittige) mosterd (ik gebruikte er 3)
3 liter kippenbouillon (of 6 kippenbouillonblokjes met 1 kruidenzakje kip)
4 laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, basilicum, peterselie                                                            Peper en (zout)-armbouillonpoeder                                                                                  Worchestersaus                                                                                                                                                 Basilicum, chinese bieslook, peterselie (vers)

Voor de afwerking:

2 uien fijn gesnipperd

2 teentjes knoflook fijn geplet

500 gr gerookte kipfilet in blokjes

Bereidingswijze:

 Maak de ui en de knoflook schoon, versnipper de ui en plet de knoflook fijn, bakt dit aan in een grote soeppan met een beetje olie naar keuze. Voeg dan de kruiden toe. Vervolgens de courgettes fijnsnijden en even meebakken. Voeg dan de kippenbouillon toe en 2 eetlepels van de mosterd. Laat het 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje tot de courgettes zacht zijn geworden.

Haal de laurierblaadjes en eventueel het kruidenzakje kip uit de soep. Mix de soep met een staafmixer goed fijn. Zeef de soep eerst door een wat grover zeef in een andere pan, en daarna nog een keer door een fijn zeef. Dit is niet noodzakelijk maar maak de soep vind ik persoonlijk veel lekkerder.

Fruit in een andere soeppan de 2 uien aan in wat vloeibare boter of olie, voeg daarna de knoflook toe en de gerookte kipfiletblokjes, bak even mee en voeg nu nog 1 à 2 eetlepels mosterd toe. Roer even door en voeg dan de gezeefde soep toe, breng aan de kook en maak de soep op smaak af met wat zout of zoutarm bouillonpoeder, peper en worcestersaus. Voeg nog 1 eetlepel van de mosterd toe.

Doe de kleine courgette in de spiraalsnijder, neem de fijne kant zodat je mooie dunne sliertjes krijgt. (snij deze eventueel wat kleinder). Voeg ze toe aan de soep. Versier de soep tot slot met wat verse blaadjes basilicum of met gesnipperde bieslook of peterselie, of van alles een beetje.

Lekker met getoast brood belegd met ontbijtspek, rosbief of kaas.

(bron:bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s