Bartjes Chinese tomatensoep

IMG_1944

Benodigdheden voor 2 liter soep

– 1 kilo trostomaatjes gehalveerd Bouqet garni:bestaande uit 2 takjes lavas/2 laurierblaadjes / 6 stengels peterselie / 6 stengels oregano opgebonden met keukentouw                                                                                                                                                                                                           – 2 uien grof genipperd
– 2 teentjes knoflook geplet
– 4 kippenbouten
– 2 liter kippenbouillon
– 2 kleine blikjes tomataenpuree
– 3 el olie (zonnebloem of archideolie) +  1 eetl chiliolie
– 80 gram boter + 80 gram gezeefde bloem                                                                                                                                                                     – 1tl gemberpoeder
– 1el azijn
– 12 eetl gembersiroop (of meer naar smaak)
– peper / – zout (of zoutarm bouillonpoeder)
– 2 kleine pakjes noedels of mie (à 60gr)
– 3 lente ui                                                                                                                                                – worcestersaus

Bereidingswijze:

Plaats een flinke soeppan op het vuur en voeg de olie en chiliolie toe. Voeg de ui toe en bak deze mooi glazig, voeg dan de tomatenpuree, de knoflook en de bouillonblokken toe. Laat alles even garen. Voeg nu de gehalveerde tomaatjes toe en bak ook deze even mee aan. Doe hierna de kippenbouten, het bouqet garni en de kippenbouillon in de soeppan en breng aan de kook. Laat vervolgens 45 minuten op een laag vuurtje pruttelen totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen in een vergiet. Pureer de soep met een staafmixer en zeef de bouillon. Zet dezelfde soeppan weer op het vuur en voeg de boter toe. Laat deze rustig smelten zonder dat ie kleurt. Roer nu de bloem en de gemberpoeder erdoor en roer alles goed door. Schenk er beetje voor beetje de soep bij (Met een soeplepel) totdat de bloem helemaal mooi is opgelost, giet er nu de rest van de soep bij, voeg ook de azijn, en de gembersiroop toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Pluk in de tussentijd het kippenvlees van de kippenbouten af, snijdt de lente ui in dunne ringetjes. Proef de soep en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout of worcestersaus. Als je ‘m nog net niet te zoet vindt dan kun je er nog een extra scheutje gembersiroop in doen. Roer op het laatst de geplukte kip erdoor samen met de noedels (maak deze met de hand nog wat fijner door er flink in te knijpen) en laat dit alles even mee warmen. sa Serveer de soep in komen met een beetje noedels en wat ringetjes lente ui.

IMG_1946

Tips:
– Bak ook eens een omeletje van 2 eieren en snijd deze in reepjes. Deze serveer je mee samen met de noedels en de lente ui.
Wil je wat meer groenten voeg dan een zakje fijne soepgroenten toe of roer er nog wat ringetjes prei door die je op het laatst met de kip nog 5 minuten mee laat pruttelen. Ook lekker is om op het laatste moment wat taugé toe te voegen. Sommigen mensen maken de soep zoet met appelmoes vervang eventueel de helft van de eetlepels gembersiroop door appelmoes

Bron https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s