Bartjes Indische Champignons met paprika en lenteui.

IMG_3842

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram champignons (2 bakjes) 2 paprika’s, 2 teentjes knoflook geplet. half bosje lente-uitjes, 4 eetl. olie, 2 theel. maizena of aardappelmeel, 6 eetl. soja, peper, citroensap, stukje trassi, 1 theel. sambal oelek, ¾ theel. ketoembar, laos, djahè, en djinte naar smaak (laos wat meer dan de rest dus 1 theel.)

Bereidingswijze:

De champignons schoonmaken en halveren en bestrooien met wat citroensap. De paprika, schillen met een dunschiller, schoonmaken en in blokjes snijden. Het teentje knoflook pellen en pletten. De lente-uitjes in schuine ringetjes snijden. De olie verhitten en de champignons hierin wokken, de paprika, knoflook plus het witte gedeelte van de lente-ui toevoegen en alles lekker gaar wokken. Laat desgewenst even sudderen, tot alles beetgaar is. De maizena aanmaken met de soja en aan de champignons toevoegen. Aan de kook brengen. Het gerecht op smaak maken met de genoemde smaakmakers.

Bestrooien met het groen van de lente-uitjes

Serveertips:

Rijst en een frisse groene salade.

Voor een volledige maaltijd strooi er dan op het laatst eventueel nog 150 gram garnalen bij of hamblokjes en laat deze even meegaren. Lekker met bami, nasi of rijst of zelfs op een hard gebakken broodje met wat sla en komkommerschijfjes.

(Bron:https://wordpress.com/post/bartjesreceptenblog.)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s