BARTJES WORSTEBROODJES.

Bartjes worstenbrood 5

Altijd lekker en gezellig zelf worstenbroodjes bakken, met dit receptje kunnen ze haast niet mislukken omdat ik geen bloem en gist gebruik maar gewoon Koopmans broodmix. Het inrollen is een kwestie van oefenen, als ze uit de oven komen zie je vanzelf welke je goed hebt gedaan en welke niet. probeer bij de volgende daar dan rekening mee te houden. Vers uit de oven het allerlekkerst maar ze zijn ook prima op te warmen. laat ze dan ondooien (als ze uit de diepvries komen) en draai ze per 3 of 4 in aluminiumfolie verwarm de oven voor op 200 graden C. en verwarm ze ca: 20 minuten. (bevroren ca: 30 minuten) Heerlijk met warme chocomel.

Benodigdheden voor ca:15 stuks:

1 pak wittebroodmix (500 gr.) (Koopmans)

500 gram. half om half gehakt.

2 eetl. paneermeel(eventueel}

LET OP: 200 ml halfvolle melk +  75 ml water + 20 gr boter + een klein scheutje olijfolie

1 zakje gehaktkruiden (silvo) (eventueel Zoutarm)

(of 1 theel. versgemalen peper / 1 theel (zout) armbouillonpoeder + een mespunt kruidnagel)

2 eieren + 2 eetl. melk

1 kommetje met lauw water.

Bereidingswijze:

Deeg:

Let op: In plaats van alleen maar water de verhouding melk en water aanhouden.

Verhit de melk/water tot lauwwarm. Maak het deeg klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (Dat wil zeggen het deeg maken) (voeg tijdens het draaien van het deeg, het scheutje olijfolie toe) Mocht het deeg te droog zijn, voeg dan nog wat water toe, en mocht het deeg te nat zijn voeg dan nog wat extra bloem toe. Kwestie van even goed kijken en op gevoel.

15 minuten weg zetten onder een theedoek daarna weer doorkneden en nog eens 45 minuten laten rijzen).

Gehakt:

Vermeng het gehakt met het zakje gehaktkruiden. Klop een ei met 2 eetlepels koud water los, giet dit bij het gehakt. Kneed alles door elkaar en mocht het gehakt nog te vochtig zijn meng er dan het paneermeel onder. Maak van het gehakt 16 rolletjes van 10 centimeter lengte en een gewicht van 38 gram, leg die afgedekt op een bord in de koelkast.

Worstenbroodjes:

Bestrooi een deel van het werkvlak dun met bloem.

Kneed het gerezen deeg met de hand op het werkvlak zeer goed door.

Verdeel het in 4 even grote stukken. Bestrooi het werkvlak weer met bloem en rol een portie deeg uit tot een rechthoekige lap van 48 x 13 centimeter. Snijd daarvan 4 lapjes van 12 x 13 centimeter. Sop je vingertoppen in het bakje lauwe water en bestrijk de achterste (plak) rand van ieder lapje zodat het wat vochtig wordt. (dan plakt het deeg beter aan elkaar)

Leg op elk lapje een rolletje gehakt. Druk het deeg langs de randen van de lapjes om het vlees vast en maak zo een mooi rolletje. Hou een lengte aan van 13 cm. Leg de gevulde deegrolletjes op de ingevette bakplaat met  de naad naar onder. Verwerk de rest van het deeg en gehakt op dezelfde wijze.

Bakken:

Bestrijk de bakplaat met een beetje margarine. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op enige afstand van elkaar op de bakplaat en laat ze op een lauwwarme plaats nog 15 minuten narijzen. Verwarm na 5 minuten de oven voor 210 (graden). Klop het andere ei, los met 2 eetlepels melk. Bestrijk de bovenzijde van de deegrolletjes met behulp van een kwastje met het eimengsel (dit geeft een mooie bruine glanzende kleur)  Schuif de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven, laat de worstenbroodjes gaar en mooi van kleur worden. Doe ze eventueel nog 5 minuten langer in de oven.

Succes en smakelijk…

P.S.

De worstenbroodjes zijn ook prima in te vriezen, laat ze dan  gewoon goed afkoelen en doe ze daarna in diepvrieszakjes. Ik doe er altijd 6 stuks in. (ieder 3) Ontdooit, pak ze in aluminiumfolie en maak een plat pakketje, leg dit voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200graden C. Nog bevroren worstenbroodjes doe je 30 minuten, en dan aanvallen super lekker heb er laatst 75 gemaakt en elke keer als het schaatsen is op tv hebben we lekker worstenbrood met chocomel..Succes

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s