Bartjes ritsi-Bitsie-Rijst

Heerlijk rijst gerechtje warm aan bevolen, maar wat zowel koud als salade ook erg lekker is.

Benodigdheden per persoon:

Voor meerderen personen gewoon verdubbelen:

1 rijstbuiltje (100gr)

1 ons gesneden (Italiaans) spek

100 gr. worteltjes (in schijfjes gesneden)

100 gr. erwtjes

2 eieren

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook gesnipperd

Verse tuinkruiden(bieslook, peterselie,oergano,tijm,kervel enz)

Smaakmakers: Zout armbouillonpoederhotschot, versgemalen peper eventueel wat sambal.

Bereidingswijze:

Breng water aan de kook en voeg als het water kookt de rijstbuiltjes toe en kook ze in 10 miunten gaar. Laat uitlekken in een vergiet.

Versnipper de spek en bak met wat boter krokant, voeg de ui toe en als die mooi glazig is voeg dan de knoflook toe samen met de tijm.

Voeg dan de worteltjes toe en laat op zacht vuur 10 minuten smoren.

Voeg dan de uitgelekte rijst toe samen met de erwtjes.

Bak in een andere pan 2 eieren, blijf goed roeren tot het ei mooi rul gebakken is en breng op smaak, roer het door de rijst samen met de verse tuinkruiden en maak alles op smaak met de smaakmakers.

Tip van Bartje:

Vervang de spek eventueel door hamblokjes ,

voor wat pittigere smaak voeg dan eventueel wat sambal toe.

Zowel warm als koud (salade) erg lekker

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s