Bartjes Indische Kipkluifjes

Heerlijk toch, zo’n pannetje vol met kipkluifjes en dan zeker op zijn Indisch…Smullen geblazen.

Benodigdheden voor 6-8 personen:

 25 kippenvleugeltjes

voor de marinade

4 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden, groen apart houden

2 teentjes knoflook, fijn geplet

2 eetl. olie / 1 eetl. sesamolie / 2 eetl. shaoxing rijstwijn

3 eetl. honing / 1 eetl. hoisinsaus / 1 eetl. oestersaus

1 eetl. sojasaus / ½ theel. sambal badjak

 2 cm gember, fijn geraspt /  4 takjes tijm, blaadjes gerist

(zout) armbouillonpoeder / Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Neem een ruime kom en roer alle ingrediënten voor de marinade tot een saus. Behalve het groen van de lente-uitjes. Leg de vleugeltjes in de kom en schep goed om, zodat ze allemaal bedekt zijn met de marinade. Bedek de kom met vershoudfolie en zet voor een hele nacht, in de koelkast.

Haal de kipkluifjes uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Doe wat (wok) olie in de wok en laat deze goed heet worden. Voeg de kipkluifjes in gedeeltes toe en bak ze even mooi aan. Doe er het wit van de lente-uitjes bij en bak even mee. Voeg dan de marinade toe, zet het vuur laat eventueel met deksel erop en laat de kluifjes 30 minuten garen. Haal het deksel van de wok en voeg het groen van de lente-uitjes toe. Doe over in een serveerschaal en serveer meteen.

Tip van Bartje:

Heerlijk als hapje bij de borrel of bij de buis. Ook lekker met Bartjes Ritsi-Bitsi-rijst, en een van Bartjes salades

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s