Bartjes Talapiafilet met eieren uit de oven

Verrassend lekker ovenschoteltje met tilapiafilet

Benodigdheden voor 2 personen:

1 flinke tilapiafilet (200gr) ( Spakenburgse visspecialiteiten)

200 gr geschilde en gewassen aardappels

1 ui

Versgemalen peper

gerookt paprikapoeder sweet

Wat gewoon paprikapoeder milt

(zout) armbouillonpoeder

3 eieren

melk

(olijf)olie/boter

1 eetlepel fijn gehakte peterselie of (Chinese) Bieslook

1 lente-uitje in ringetjes, groen apart houden.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 240 graden C.

Schil dus de aardappelen en was ze zorgvuldig, snijd ze dan in blokjes van ca:1½ cm. Spoel deze blokjes nog eens goed af met water. Zet de aardappels op met zoveel water dat ze net onderstaan en laat ze in 15 minuten gaar koken. Ze moeten gaar zijn, maar niet stuk gekookt. Laat ze uitlekken in een vergiet en afkoelen. Schil de ui en snijd deze doormidden, snij de beide helften in dunnen halve ringetjes. Zet een hapjes pan op het vuur doe er een scheutje olie/boter in en bak de ui-ringen mooi glazig, voeg ¼ theelepel gerookt paprikapoeder (sweet) toe samen met wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Zet het vuur zo laag mogelijk, doe een deksel op de pan en laat ca:20 minuten smoren onder af en toe omroeren. Laat ze ook afkoelen.

Spoed de tilapia filet goed schoon en dep deze ook goed droog met wat keukenpapier. Kruid de filet met wat (zout) armbouillonpoeder, vers gemalen peper en paprikapoeder mild. Doe dit aan weerszijde. Snij de filet in blokjes net zo groot als de aardappels.

Breek de eieren en doe de inhoud in een kom, klop ze op met een klein scheutje melk. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en wat paprikapoeder mild, klop alles nog eens goed door elkaar.  

Meng in een ruime kom voorzichtig de aardappelblokjes, de gesmoorde ui-ringen, het wit van de lente-uitjes, de stukje vis, 1 eetlepel (olijf) olie en breng nogmaals op smaak met wat (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en de milde/of gerookte paprikapoeder. Meng alles nog eens goed door elkaar. Schep het mengsel in een ruime lage oven (gratineer) schotel en giet er het eimengsel over zodat alles goed bedekt is. Hoe groter de schotel hoe eerder het ei stolt en gaar is.

Plaats de schotel op een rooster iets boven het midden van de oven. Laat het gerecht 10 à 15 minuten bakken. (ligt een beetje aan de grote van je oven schotel, kijk na 10 minuten of het ei al gestold is, mocht het nog wat vloeibaar zijn, laat het dan nog even staan. Zet als het goed is de grill aan en laat het gerecht nog ca: 4 minuten gratineren. Ganeer met fijngehakte peterselie/bieslook en het fijn gesneden groen van de lente-uitjes.

Tip van Bartje:

Lekker met Bartjes groentenpannetje (zie bijgerechten) of met een simpele salade:

Voor de simpele salade: Neem een zakje gemengde sla, doe in een schaal met wat kommer in blokjes gesneden, wat gehalveerde tomaatjes en 1x recept van Bartjes roze dressing (zie barbecue/salade) roer door elkaar en zorg dat overal wat van de dressing zit, bestrooi met wat gehakte walnoten.

Schep op een mooie serveerschaal. (of kies een salade van de site)

Kruid de vis eventueel ook met wat zalmkruiden van eruomat.

De liefhebbers kunnen ook nog een fijn geplet teentje knoflook toevoegen of 1 Spaans pepertje. Ook kun je er eventueel wat minder aardappels in doen en aanvullen met paprika of courgette blokjes.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s