Marions Chili con carne ovenschotel-gegratineerd met kaas

Wederom een heerlijke ovenschotel gemaakt door ons Marionneke, Heerlijk van smaak en lekker veel groenten.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr lange macaroni

Olie/boter

1 ui fijn gesnipperd

1 groene courgette in blokjes gesneden

2 rode paprika’s in blokjes gesneden

3 grote tenen knoflook fijn geperst.

2 eetlepels chili con carne kruidenmix

1 eetlepels olijfolie

1 groot potje crème fraîche van 200 ml

1 blikje bruine bonen van 200 gram

1 blikje mais van 200 gram

1 blik (eventueel 1 portie Bartjes-recept) tomatenblokjes (a 400 gr)

1 verpakking gekruid half om half gehakt van 300 gram.

1 zakje belegen geraspte kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven eventueel al vast voor op 200 graden C.

Zet een grote hapjespan op het vuur en doe er wat olie/boter in. Doe het gekruid gehakt in de pan en rul het tot het mooi van kleur is, voeg daarna de ui-snippers toe en bak deze even mee tot ze mooi glazig zijn. Voeg daarna de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee, Haal alles uit de pan en doe even in een schaal. (of neem een andere pan).

Doe weer wat olie/boter in de pan en voeg de paprika-snippers toe, bak deze even goed aan en voeg daarna de courgetteblokjes toe. Voeg dan (Bartjes) tomatenblokjes toe en kruid nu alles met 2 eetl. van de chili con carne kruidenmix, 1 theel. sambal bakjak, scheutje sojasaus, en een scheutje tomatenketchup. Verder wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Voeg het gehakt met de ui en knoflook toe en laat alles een minuutje of 10 lekker pruttelen op niet te hoog vuur. Kook in deze tijd de lange macaroni gaar. (Marion heeft graag goed gare pasta en kookt de macaroni 2 minuten langer als dat op het pak staat). Giet af en laat goed uitlekken.

Voeg op het laatst de bonen en mais bij de tomatensaus met gehakt en roer alles nog eens goed door. Als laatste schep je de pasta door de saus en spatel je nog eens alles goed onder mekaar. Doe de helft van de inhoud van de pan in een grote ingevette ovenschaal. Schep hier de helft van de crème fraîche op in mooie kleine hoopjes, zorg dat het wat verdeeld is over de hele schaal, gebruik b.v. een theelepeltje. Doe nu de rest uit de pan erop en schep ook op de bovenkant weer wat hoopjes crème fraîche. Bestrooi vervolgens royaal met alle geraspte kaas en zet de schotel in de oven. Bak deze in 20 minuten gaar.

Tip van Marion:

Je kunt de schotel in zijn geheel voorbereiden en dan daarna een half uurtje in de oven zetten op 200 graden C.

Haal hem dan wel op tijd uit de koelkast.

Lekker met een van Bartjes salades en dressing.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com/uitgevoerddoorMarion

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s