Bartjes Boeren-Omelet met spek en zuur

Een heerlijk stevig lunchgerecht zeker met dit koude weer.

Benodigdheden per persoon:

1 dikke snee boerenbrood

Goeie roomboter (of een plakje Bartjes kruidenboter)

1 grote schijf (abdij) ham

1 mooie plak boerenkaas

2 eieren

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

6 plakjes (boeren) ontbijtspek wat dikker gesneden

Zure mini augurkjes

Zilveruitjes in het zuur

Potje pickles

Eventueel wat curry

Bereidingswijze:

Neem een ruim bord en leg er het brood op, besmeer rijkelijk met boter, beleg met 1 plak kaas en daarboven op 1 plak ham.

Maak de pan warm en voeg een goeie klont boter toe, laat deze wegsmelten. Klop ondertussen de eieren los in een grote mok en breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Leg ook het spek alvast klaar. Als de boter uitgebruist is leg dan de plakken spek langs elkaar in de pan. Bak ze mooi van kleur en draai ze om. Giet er dan meteen het eimengsel over en bak een kant van het ei totdat het bijna gestolde is. Draai voorzichtig om en bak ook de onderkant mooi van kleur. Leg ondertussen de augurkjes, zilveruitjes en pickles ook op het bord. Laat de boeren omelet met spek op de boterham met ham/kaas schuiven en doe eventueel nog een toefje curry op het bord.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s