Bartjes dikke platte rib

bartjes dikke rib

Een heerlijk stukje ouderwets varkensvlees, langzaam gegaard in de oven, met een heerlijke uienjus. Kortom smullen geblazen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 dikke rib per persoon (slager) (voor 4 personen is dat ongeveer 1 kilo)

2 grote uien in ringen gesneden

1 runderbouillonblokje

1/2 liter water

1 eetlepel maizena

Boter en of olie

(zout) armbouillonpoeder en wat peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Kruid de ribben aan beide zijde met (zout) armbouillonpoeder en wat peper. Smelt een goeie klont boter samen met een scheutje olie in een ovenvaste pan. Bak de ribben aan bij de kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan en fruit de in ringen gesneden uien even goed aan in de pan, voeg ook meteen het bouillonblokje toe. Leg dan de ribben terug in de pan bovenop de uien. Giet er de helft van het water bij, de platte rib mag voor ongeveer de helft in het water liggen. Schuif de pan in de oven en zet deze nu op 160 graden C. Haal na 50 minuten de pan uit de oven en draai de ribben om. Vul eventueel het vocht aan met de rest van het water mocht dit nodig zijn. Na 1 uur en 45 minuten zijn de platte ribben gaar en super mals. Haal de pan uit de oven en check of ze inderdaad gaar zijn. (Zo niet dan gewoon nog even terugzetten). Haal de gare ribben uit de pan. Roer de maizena in een kommetje los met wat koud water en voeg bij de jus zodat deze iet of wat bindt. Serveer de uienjus apart bij de ribbetjes.

Heel lekker met (Marion’s) Boerenkolenstamp

(bron:bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s