Bartjes Spakenburgse Zalmrollade,

met spinazie, aardappeltjes en een gekookt eitje

Spakenburgse zalmrollade uit de oven.
Met spinazie, gekookte aardappels en een gekookt eitje.

Voor deze heerlijk smakende zalmrollade is verder niet veel nodig. Die speelt echt de hoofdrol in dit receptje en is een echte aanrader.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 Spakenburgse Zalmrollade van ca: 400 à 450 gram (woensdag op de markt)

3 middelgrote (vastkokende) aardappels

Half pakje spinazie

2 eieren

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Eventueel wat vers gesneden bieslook of dille

Bereidingswijze:

Haal de zalmrollade bijtijds uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Schil de aardappels en snij ze doormidden zodat je 6 gelijke stukken krijgt.

Leg de zalmrollade in een passend ingevet ovenschaaltje en schuif deze in het midden van de voorverwarmde oven. Voor 30 à 40 minuten. (die van ons was na 35 minuten perfect)

Zet de aardappels op en kook deze in 20 minuten gaar.

Kook de eieren 9 minuten in kokend water en maak de spinazie warm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en breng op smaak met wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Pel de eieren en snij ze (met behulp van de eiersnijder) in mooie schijfjes.

Giet de aardappels af en kook nog even goed droog. Leg op het bord,

Schep de spinazie langs de gekookte aardappels en beleg met de schijfjes ei.

Haal de zalmrollade uit de oven. Verwijder voorzichtig de touwtjes en snij doormidden, en schep op het bord. De zalmrollade is zo smeuïg dat je geen saus nodig hebt. Bestrooi eventueel met nog wat verse gesneden bieslook of dille.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.commetdankaanSpakenburgsevisspealiteiten.)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s