Marions Spruitjes schotel met van alles wat???

Heerlijke ovenschotel met spruitjes uit eigen tuin en die zijn super lekker.

Benodigdheden voor 4 personen:

Voor het gehakt:

300 gr gekruid gehakt

Boter/olie

2 teentjes knoflook fijn geplet

1 theel. sambal badjak

Scheutje tomaten ketchup

Scheutje ketjap manis

De groenten;

500 gr schoongemaakte spruitjes

125 gr gerookte spekjes

2 grote uien, grof gesnipperd

1 rode paprika in blokjes gesneden

200 gr, kruidenroomkaas met knoflook

1 zakje belegen geraspte kaas.

De aardappelpuree:

800 gr. aardappels (vastkokend) geschild en gehalveerd

Nootmuskaat / (zout) armbouillonpoeder / versgemalen peper

Scheutje melk en een klontje boter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Zet de aardappelen in een ruime pan geheel onder water en breng aan de kook, voeg wat (zout) armbouillonpoeder toe. Als het water kookt, kook de aardappels dan in ca:20 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes langzaam uit en daarna mooi van kleur. Voeg dan de uisnippers toe. Bak deze mooi glazig. Zijn de uien mooi glazig voeg dan de paprikablokjes toe en laat even sudderen.

Zet ondertussen nog een pan met water op, en als het water kookt voeg je wat (zout) armbouillonpoeder toe. Blancheer de spruitjes voor 5 minuten, giet ze af. Vang ze op in een vergiet en laat even uitlekken.

Bak in een andere pan met wat boter/olie het gehakt rul. Voeg de tomatenketchup, sambal, knoflook en ketjap naar smaak toe. Als het gehakt mooi van kleur is doe je het bij de ui/spek en paprika. Ook voeg je nu de spruitjes toe samen met de kruiden/knoflook roomkaas en roer alles voorzichtig door elkaar. Proef en maak eventueel nog meer op smaak met de genoemde smaakmakers.

Giet de aardappels af en stoom ze even droog. Maak er een smeuïge puree van en breng op smaak, met de nootmuskaat, (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Vet een ruime ovenschaal in met wat boter en verdeel een dunne laag aardappel-puree over de bodem van de schaal. Stort daar dan het gehakt /groenten /spek pannetje over en strijk mooi glad. Bedek de ovenschotel met de rest van de aardappelpuree en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.

Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden C. Na een half uur is het klaar, mocht het nog niet bruin genoeg zijn, zet dan nog even de grill aan.

Heb je de schaal reeds voorbereid, wat heel goed kan, laat hem dan 45 minuten in de oven staan.

Lekker met een van Bartjes salades

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com+marion

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s