Bartjes Quinoa met tonijn

Bartjes Quinoa

Receptje uit de tijd dat we nog koolhydraatarm aten, was toch wel erg lekker

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g quinoa
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 bosje bieslook (fijn gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ tl paprikapoeder (Scherp)
  • ½ tl komijnpoeder
  • 280 g tonijn (blik; op water; uitgelekt)
  • 2 el kappertjes
  • 100 g snoeptomaatjes (gehalveerd)
  • zout en peper
  • eventueel een theel. Sambal.

Bereidingswijze:

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en fruit de ui en de knoflook ca. 1 minuut aan. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe en roer ca. 1 minuut door. Voeg de quinoa toe en meng alles goed door elkaar.

Spatel de tonijn, de kappertjes, de kerstomaten en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de quinoa over 4 borden.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s