Bartjes Griekse salade

Er zijn natuurlijk heel veel recepten van deze salade die allemaal wel op elkaar lijken. Dit is mijn versie. Ik heb gekozen om de ingrediënten wat fijner te snijden, Origineel zijn die in een Griekse salade grof gesneden. Heerlijke kleurrijke salade, daar blijf je van smullen

Ingrediënten voor 4 personen:

100 gram ijsberg sla

(Zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

3 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden

1 halve winterwortel in dunne reepjes

1 komkommer in reepjes en blokjes of halve maantjes

Handvol trostomaatjes gehalveerd

1 rode paprika in blokjes

1 rode ui in halve ringen

1 teen knoflook geplet

wat feta kaasblokjes uit een potje op olijfolie

12 – 20 blauwe pitloze druiven of olijven

Wat (verse) oregano/ bieslook of munt

Voor de dressing:

1 eetlepel rode (of witte) wijnazijn

3 eetlepel olie uit het potje met feta of goeie olijfolie

1 theelepel gedroogde oregano

(zout) armbouillonpoeder en  versgemalen peper

1 eetlepel fijngesneden peterselie/oregano

Voorbereiding

De komkommer, tomaten, wortel, lente-ui, knoflook en de paprika goed schoonmaken, halveren en het zaad eruit halen. Dan de komkommer in halve boogjes snijden. De paprika in blokjes, de lente-uitjes in mooie ringetjes en de tomaatjes halveren. De wortel in dunne plakjes snijden, op elkaar leggen en dan in mooie dunne reepjes snijden. De rode ui schoonmaken, halveren en in ringetjes snijden. De knoflook pellen en fijn pletten. De druiven/olijven eventueel halveren als ze te groot zijn.

Dressing:

Alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar mengen.

Bereidingswijze

De komkommer, tomaten, Lente-ui, paprika, knoflook, rode ui, fetakaas en Druiven/olijven in een schaal doen. De dressing erover heen doen, goed husselen en 10 minuten laten trekken. Rooster het pitabroodje snij in stukjes en leg ze over de salade. Bestrooi met de peterselie of oregano

Tips van Bartje:

Lekker bij vis, of gewoon met wat stokbrood, of bij een Griekse maaltijd of zelfs bij de bbq! Wil je het wat pittig, kun je nog een zeer fijn gesneden Spaans pepertje toevoegen. (schoongemaakt) ook kun je voor de liefhebbers en zeer fijn geplet klein teentje knoflook toevoegen aan de dressing. Voor een grove salade kun je ook een of twee grote tomaten nemen. Ook kun je nog wat olijven toevoegen, ik heb dat niet gedaan want die vind in nou eenmaal niet lekker.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s