Bartjes Liempdse Varkenssoep

P1400326

Lekker ouwerwets soepke uit vroegere tijden. Net zo lekker en heel wat goedkoper als de bekendere Rundvlees soep. Maak mar meteen een goei vol pan, de soep laat zich prima invriezen

 Benodigdheden voor 8 personen:

2 varkensschenkels met wat spareribs of 1 varkenssoeppakket

1 ui in vieren gesneden

1 grote wortel in stukken gesneden

1 grote prei of bleekselderij stengel

2 laurierblaadjes

½ bosje soepselder

2 verse salieblaadjes

4 kruidnagels

10 zwarte peperkorrels geplet

2 potjes vleesfond

2 liter water

5 bouillonblokjes (vlees) (zoutarm)

Paar stukjes foelie

5 geplette jeneverbessen

IMG_6351

Bereidingswijze:

 Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Doe de schenkel, ui, wortel en de prei en een grote soeppan. Voeg dan 2 ½ liter koud water toe zodat alles onder staat. Breng het op een hoog vuur aan de kook en verwijder af en toe het schuim. Voeg de laurierblaadjes, de soep-selder, salie, kruidnagels, peperkorrels, foelie en de geplette jeneverbessen toe.

Haal de pan van het vuur zodra deze kookt en plaats onder in de oven voor 2 ½ uur. Giet dan de inhoud van de pan (pas op heet) door een zeef in een vuurvaste kom. Leg de schenkels apart en gooi de groente en de kruiden weg.

Laat de bouillon helemaal afkoelen en schep er dan het vet af.

Warm de bouillon weer op. Haal het vlees van het bot en snij wat kleiner. Voeg wat vermicelli toe en laat nog een minuut of 5 doorkoken.

Voeg eventueel nog wat soepgroenten en soepballetjes toe.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s