Bartjes Bospaddelenstoelen-madera saus

Benodigdheden voor 4 personen:

p1320370

300 gram bospaddenstoelenmix / 50 gram spekblokjes / 2 sjalotjes / 1 teentje knoflook / 50 gram boter / 50 gram bloem / 1 pot (3,5 dl) vleesfond (runderfond of kalfsfond) / kruidenaromat (of zout) en peper (eventueel wat herfstkruiden of hotshot) / 1 laurierblad / Klontje (bartjes) kruidenboter / 1 dl. Madera / 1 eetlepel peterselie

Bereidingswijze:

Sjalot en knoflook fijn versnipperen. Bospaddenstoelen schoonmaken (borstelen) en de eventuele kastanjechampigons in plakjes snijden. De andere paddenstoelen zoveel mogelijk scheuren of wat fijner snijden. Spekjes uitbakken en uit de pan halen. Eventuele kastanje-champignons eerst aanfruiten in het spekvet en wat (bartjes) kruidenboter

toevoegen, laat licht kleuren. Daarna de sjalot, knoflook en de andere paddenstoelen toevoegen, en even goed aanbakken. Van het vuur afhalen. Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe, laat even garen. Voeg daarna de fond en de madera toe en voeg het laurierblad toe.

Breng aan de kook en laat zachtjes binden in ca: 5 min. Voeg daarna de bospaddenstoelen toe en 1 eetlepel peterselie

p1320390
Genieten van dit heerlijke sausje

Tip van Bartje:

Heerlijk bij vlees- en kipgerechten. Mocht je vlees gebakken hebben voeg dan het braadvocht toe aan de saus voor nog meer extra smaak.

(bron:Bartjesrecepten.nl)

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. agnes schreef:

    Dank voor je recept, lijkt me heerlijk bij een goede biefstuk Albert!

    dat klopt helemaal Agnes

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s