Bartjes Grootmoeders kapucijners met spek en gehakt

Een lekker stevige ouderwetse winter schotel

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

1 pot kapucijners van 430 gr uitgelekt gewicht

Boter/olie

125 gr gerookte spekreepjes

300 gr gekruid half-om-half gehakt

1 rode paprika in blokjes gesneden

1 geplet teentje knoflook

1 ui grof gesnipperd

2 stengels gesneden bleekselderij

1 zoet/zure appel in blokjes gesneden

1 eetlepel (Rinse) appelstroop

½ theel. gerookt paprikapoeder (sweet0

Provencaalse kruiden.

(Zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Zilveruitjes in het zuur

Augurkjes in het zuur

Piccalilly

Bereidingswijze:

Spoel de kapucijners goed af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit ondertussen wat boter/olie in een hapjes pan en bak de spekreepjes langzaam uit zodat ze goed hun vet afgeven, Bak ze dan op wat hoger vuur mooi bruin en krokant. Haal ze uit de pan maar laat zoveel mogelijk spekvet in de pan. Laat de spekjes uitlekken op een bordje bedekt met wat keukenpapier.

Bak de uisnippers in het spekvet mooi glazig, en voeg dan de paprika, appel en bleekselderij toe en ook de knoflook. Bak even goed aan en breng op smaak met wat Provencaalse kruiden, (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Haal dan alles uit de pan, en doe dit zolang in een schaal of kom.

Voeg wat boter/olie toe in de pan en bak het gekruide gehakt mooi rul. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper, het gerookte paprikapoeder en de Provencaalse kruiden, voeg alles naar smaak toe.

Voeg het ui-bleekselderij-appel-paprikamengsel bij het gehakt en roer goed door elkaar. Voeg als laatste de capucijners toe samen met de stroop en laat alles goed warm worden.

Serveer in een diep bord met daarboven op de krokante spekjes. Verder zijn er uitjes en augurkjes in het zuur erg lekker bij en een schepje piccalilly.

Tip van Bartje.

Serveer eventueel nog met wat boerenbrood maar dat is niet persé noodzakelijk.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s