Marion’s procureur lapje met bloemkool in witte saus en gekookte patatten.

Heerlijk ouderwets gerechtje op Marion’s geheel eigenwijze:

Benodigdheden voor 2 personen:

2 procureurlapjes / Boter/olie

1 kleine bloemkool heel

50 gr boter / 50 gr bloem gezeefd

3 dl melk

(Zout) armbouillonpoeder / Versgemalen peper / Nootmuskaat

Provencaalse kruiden.

Bereidingswijze:

Zet een pan met water op doe er de stukken aardappel in met wat (zout) armbouillonpoeder en kook deze in 20 minuten gaar. Ondertussen doe je de bloemkool in een ruime pan en vul met koud water totdat ie helemaal onderstaat, voeg wat (zout) armbouillonpoeder toe en breng aan de kook. Kook de bloemkool in 10 à 15 (beet) gaar.

Kruid ondertussen de procureur-lapjes met (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en wat provencaalse kruiden. Zet even apart. Maak de witte saus door de boter zachtjes te smelten in een sauspannetje. Zodra de boter gesmolten is voeg je de gezeefde bloem toe en roer je alles goed door met een pollepel. Laat deze roux enkele minuten garen. Als de bloem gaar is voeg je beetje bij beetje de melk toe. Roer goed door de roux en roer ook goed langs de rand van de pan. Blijf melk toevoegen tot er een mooie dikke saus ontstaat, neem op het laatst de garde inplaats van de pollepel. Kruid de saus met wat (zout) armbouillon-poeder en vers-gemalen peper. Zet de saus op een laag pitje en hou warm.

Maak wat boter/olie warm in een bakpan en bak de gekruide procureurlapjes in ca: 5 minuten mooi van kleur en gaar. Giet de bloemkool af en leg op een mooie schaal. Giet er wat van de witte saus over en rijkelijk bestrooien met nootmuskaat, geef de rest van de saus apart. Doe wat bloemkool met saus op je bord samen met de aardappels en het stukje vlees…Simpel lekker ouderwets eten.

Bron:Marion+Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s