Bartjes lamsnek gestoofd in bokbier

IMG_0683 Bartjes Lamsnekje in bokbiersaus met Marion’s boerenkoolstamppot, veel beter kan het niet worden.

Benodigdheden voor 4 personen:

* 1-2 el vloeibare boter

* 1 á 1½ kilo lamsnek in schijven

* 3 rode uien, in schijfjes

* 2 ons pastinaak in blokjes

* 1 bakje kastanjechampignions, in vieren gesneden

* tijm, rozemarijn, worcestersaus

* 5 teentjes knoflook, in schijfjes

* 3 klein blikje tomatenpuree

* 1 flesje bokbier van bv. Brand

* 1 pot runderfond van struik

* wat extra runderbouillon

* 2 blikjes tomatenblokjes

* 4 takjes rozemarijn, plus wat takjes extra

* 2 blaadjes laurier

* 2 el bladpeterselie, fijngehakt

* versgemalen peper,

* 2 theel. zoutarm bouillonpoeder

* 50 gr bloem + extra 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de stukken lamsnek schoon en dep ze goed droog. Bestrooi met de extra bloem. Verhit de boter in een grote ovenvaste braadpan op hoog vuur en braad de lamsnek in delen rondom mooi bruin. Haal uit de pan en bewaar ze daarna even onder aluminiumfolie.

Draai het vuur middelhoog en voeg de paddenstoelen en pastinaak toe in de pan, kruid met wat tijm en rozemarijn en een scheutje worcestersaus. Voeg eventueel wat boter toe. Doe de ui en knoflook nu ook in de braadpan. Bak alles al omscheppend om tot de uien zacht zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak tot het lekker zoetig ruikt.

Voeg nu de bloem toe en laat even mee garen. Blus de pan af met het bokbier en roer alles los. Giet de bouillon erbij, breng opnieuw aan de kook en voeg dan de rozemarijn, laurierblaadjes, de lamsnekjes en tomatenblokjes toe. Maal er royaal peper en zout boven.

Doe, wanneer alles opnieuw kookt, de deksel op de pan en zet deze 2½ uur in de oven. Haal de deksel er dan af en laat nog 1 klein uur in de oven braden. Voeg eventueel nog wat bouillon toe mocht de saus te dik zijn geworden.

Serveer de lamsnek b.v. met marion’s Boerenkoolstamppot (https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/marions-stamppot-boerenkool-met-spekjes/) maar ook aardappelpuree of gekookte aardappelen is erg lekker.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s