Bartje Biefstuk met geflambeerde paddenstoelensaus, aardappeltjes uit de oven en groene salade

Bartjes biefstuk

Benodigdheden voor 2 personen:

1x recept Bartjes aardappelen uit de oven (bijgerechten)

1x recept Bartjes geflambeerde paddenstoelensaus (saus)

2 mooie biefstukjes

(zout)arm bouillonpoeder

Versgemalen peper

(room)boter of vloeibare boter

Gemengde sla

2 lente-uitjes in ringetjes

Wat komkommer in schijfjes en blokjes

Een goede olijfolie eerste persing

Bereidingswijze:

Zet de aardappel volgens recept in de oven

Maak de paddenstoelen saus of maak deze van te voren en warm even op.

Voor de biefstukjes:

Smelt de boter in een antiaanbakpan en laat mooi kleuren, bak de biefstukjes aan weerszijden mooi van kleur zet dan het vuur lager en laat garen tot de gewenste gaartijd, 4 minuten is nog mooi rood van binnen 5 minuten is medium en 6 minuten is weldonn (ligt natuurlijk ook een beetje aan de dikte van de biefstukjes. Haal uit de pan en draai in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snij ondertussen de komkommer en leg schijfjes op het bord leg er wat gemengde sla op en blokjes komkommer en de lente-ui dresseer met de goeie kwaliteit olijfolie. Haal de aardappeltjes uit de oven en leg op het bord, haal de biefstuk uit de folie en leg op het bord samen met wat saus. Serveer de rest van de saus apart in een sausschaaltje.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s