Bartjes Liempds Lekkerbekkie met prei-roomsaus, worteltjes en Bartjes aardappeltjes uit de oven.

IMG_5668 Superlekker, un lekkerbekkie met prei-roomsaus, doe er nog wat worteltjes bij en aardappeltjes uit de oven, en smullen maar.

Benodigdheden per persoon: 

1 gebakken lekkerbekkie (visboer op woensdag)

1 kleine prei

Worteltjes

Scheutje room

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper / chilipeper

Scheutje worcestersaus

4 niet te grote aardappels

Scheut olie

Rozemarijn, tijm, (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper

Paprika poeder (pittig)

2 teentjes knoflook ongeschild wel wat geplet. 

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 210 graden C.

Schil de aardappels en snij ze eenmaal door, spoel ze even schoon en laat goed uitlekken. Neem een bakblik en doe er een scheut olie in, voeg de aardappels toe en de rozemarijn, tijm, (zout)armbouillonpoeder, vers-gemalen peper, paprikapoeder en de knoflook. Hussel alles goed door elkaar zodat alle aardappelpartjes bedekt zijn met de kruiden en olie. Schuif in de oven en draai ze na een half uurtje even om voor nog een half uurtje.

Maak ondertussen de prei schoon en snij in smalle ringetjes, maak ook de worteltjes schoon en snij in dunne plakjes. Zet de worteltjes op met een scheutje vloeibare boter en laat ca: 20 minuten zachtjes garen. Zet ook de prei op het vuur en bak even aan, breng op smaak met versgemalen peper, chilipeper, (zout) armbouillonpoeder en een scheutje worcestersaus. Voeg een scheutje room toe en laat ook de prei-roomsaus ca: 20 minuten pruttelen. Mocht de saus te dik worden gewoon weer wat room toevoegen.

Met nog 10 minuten te gaan voor de aardappels, schuif je deze helemaal onderin de oven. Zet de oven op de grillstand. Neem nu een ander bakblik waar het lekkerbekkie in kan, met meerdere personen dus een groter bakblik nemen. Vet het bakblik in met wat olie en leg er de lekkerbek in. Bestrooi deze ook met wat olie of vloeibare boter. Zet het bakblik boven op de aardappels, maar zo ver mogelijk onder in de oven. Gril de lekkerbekkies warm 5 minuten per kant, dus 1x omdraaien.

Serveer alles samen door eerst het lekkerbekkie op bord te leggen dan de aardappeltjes uit de oven, de gesmoorde worteltjes en schep de prei-roomsaus over de vis..

(bron:Bartjes receptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s