Marions Appeltaart

Marions appeltaart Goed gewerkt Marion

Benodigdheden:

1 pak Koopmans Appeltaart

175 gr roomboter of margarine (+ extra voor het insmeren van de vorm)

1 ei (M)

1 kg zachtzure appels (circa 6 stuks, bv. Elstar of Jonagold)

75 gr rozijnen (die heeft Marion er uit gelaten, vind ze niet lekker)

20 gr suiker

Evt. bloem voor bestuiven aanrecht

Bereidingswijze:

Gebruik je wel rozijnen wel deze dan in lauwwarm water voor 15 minuten (in wat whisky of rum lijkt me ook lekker) en dep ze droog. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Meng de appelblokjesmet de suiker, de kaneel (en eventueel de rozijnen) Plaats het rooster iets onder de midden van de oven en verwarm deze voor op 180 graden C. Vet een springvorm van 24 cm in met wat zachte boter, zorg dat je alles goed raakt. Roer de 175 gram boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samend hangend deeg. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Als het deeg te plakkerig aanvoelt kun je het even een half uurtje in de koelkast leggen. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestuif een grote snijplank met wat bloem. Rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze

Kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopt ei. Bak de appeltaart en 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Serveer een mooi stuk op een gebakschaaltje en doe er voor de liefhebbers een lekker dot slagroom bij

 

(Bron:Marion en achterkant pak Koopmans)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s