Bartjes Verse Jus

(voor oa: bij Bartjes gehaktballen)

Benodigdheden:

300ml vleesbouillon
½ ui, zeer fijn gesnipperd
2 theel. tomatenpuree, of 3 à 4 eetl. tomatenketchup
1 theel gemalen laurierbladpoeder of/en selderijblaadjes
1 eetl bloem

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper 

Bereidingswijze

Doe ui bij braad of bakvet en als het glazig word, voeg je de bloem erbij en bak even aan tot gaar. Voeg dan de tomatenpuree erbij en laat het voor zo een minuut aanfruiten om te ontzuren. Versterk de smaak van de jus met het laurierbladpoeder/selderijblaadjes, (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Doe de bouillon erbij. Maak aanbaksels in pan los met houten lepel en maak er met de garde een egale massa ervan. Laat even koken tot een gebonden jus ontstaat. Zeef eventueel de jus en serveer apart.

Tip voor de saus:

Kan ook met de tomatenketchup en gedroogde selderijblaadjes

Lekker met Bartjes gehaktballen, en Bartjes Hete Bliksem.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s