Bartjes Gehaktballen

Bartjes (Worstenbrood) gehaktballen met Bartjes-jus

Bartjes Gehaktballen

Gehaktballen maken was nog nooit zo simpel. Omdat mijn worstenbroodjes altijd al zo lekker zijn, nu volgens hetzelfde recept voor de gehaktworstjes, de gehaktballen gemaakt. Zoek even naar de Silvo gehakt kruiden (Plus en Jumbo) want dat maakt het verschil. Verder natuurlijk die overheerlijke Jus van Bartjes.

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gr. gemengd gehakt.

1 ei

2 eetl paneermeel (indien nodig)       

1 zakje gehaktkruiden Silvo (geen andere want dan krijg je een geheel andere smaak)

1 x recept Bartjes Jus.                   

boter

De gehaktballen met Bartjes Heerlijk jus

Bereidingswijze:

Vermeng het gehakt met de gehaktkruiden en het ei, is het gehakt nog te vochtig voeg dan het paneermeel toe. Kneed alles goed door elkaar en laat het gehaktmengsel ca. een half uur rusten in de koelkast. Draai er 4 mooie gehaktballen en leg deze ook weer terug in de koelkast voor een half uurtje. Haal ze op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn als je gaat bakken.

Verhit de boter in de braadpan. Rol ze nog een keer goed door je (gewassen) handen en leg ze in de warme boter, en bak ze mooi bruin op niet te hoog vuur. Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los, (Maak verder Bartjes Jus volgens recept.) Leg Bartjes ballen terug in de jus en laat ze met deksel op de pan in ca. 20-30 minuten gaar worden.

Tip van Bartje:

Gewoon lekker met Bartjes Hete bliksem, gekookte aardappelen en groenten of met boerenbrood zodat je lekker kunt soppen.

(bron:Bartjesreceptenwordpres.com)                          

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s