Bartjes Vispotje met Snoekbaars en venkel

Heerlijk bordje eten, mede door de marinade heerlijk op smaak. Echt genieten voor een vis liefhebber

Ingrediënten voor 2 personen:

Scheutje olijfolie

2 mooie snoekbaarsfilet

1 bakje wok garnalen naturel

2 teentjes knoflook fijn geplet

1 eetl chili olie

3 eetl zonnenbloemolie

Boter

1 Ui  grof gesnipperd

1 Venkelknol  in blokjesgesneden

1 Rode paprika  in blokjes gesneden

3 lente-uitjes in schuine ringetjes gesneden

Koriander/peterselie 

(Zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze;

Snipper de ui grof, snijd de paprika en venkel in blokjes, de lente-ui en schuine ringetjes. Plet de teentjes knoflook goed fijn. Meng de twee soorten olie door elkaar en voeg de geplette knoflook toe, schep hier de wokgarnalen door. Voeg nog wat (zout) armbouillonpoeder en laat even marineren. Smelt wat boter in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig. Voeg venkel, lente-ui en paprika toe en roerbak tot de groente bijna gaar zijn. Bak in een andere pan de snoekbaarsfile mooi van kleur en in ca: 6 minuten gaar.  Voeg na 3 minuten bakken als je de snoekbaarsfiles omdraait de wokgarnalen toe samen met de marinade. Snij de snoekbaarsfilet in mooie stukken en schep de vis bij de groenten samen met de marinade en de wokgarnalen. Doe als het goed warm is alles over  in een mooie schaal en garneer met een paar van de wokgarnaaltjes en wat koriander of peterselie. Serveer met (basami) rijst.

Tip van Bartje:

Vervang de snoekbaarsfilets eventueel door andere stevige witvisfilets.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s