Bartjes TirolerGrössl

img_0105 

Zodra de eerste sneeuwvlokjes vallen is het natuurlijk weer tijd voor deze (winterse) schotel, Heerlijke mix van, van alles en nog wat. afgedekt met een spiegeleike. De Oosterijkgangers zullen deze schotel dan zeker ook wel kennen.

Benodigdheden voor 2 personen: 

400gr aardappelen

1 bakje spekblokjes (125gr)

3 plakken leberkäse (of eventueel 250gr. gare resten van vlees)

1 grote of 2 kleine uien, grof gesnipperd

2 teentjes knoflook, geplet

1 bakje champignons in kwarten gesneden

1 paprika rood in blokjes

1 theel. kummelzaadjes

Verse peterselie en oregano

Scheutje worcestersaus

Rozemarijn en tijm fijngesneden of provencaalse kruiden

Peper 

img_0111

Bereidingswijze:

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook, schil ondertussen de aardappels en snij grotere exemplaren eventueel een keer door de midden zodat je gelijke stukken krijgt. Kook de aardappelen 10 minuten voor giet af en spoel ze koud met koud water. Snij in niet te dikke schijfjes. Bak ondertussen de spekblokjes langzaam uit. Haal de spekblokjes uit de pan (laat zoveel mogelijk bakvet in de pan) en laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu de aardappel schijfjes aan weerszijde mooi bruin en voeg de spekjes weer even toe. Haal nu alles uit de pan en doe in een grote kom. Fruit de uien mooi glazig, voeg op het laatst de knoflook toe en haal na een minuutje weer alles uit de pan, doe ze bij de aardappels in de kom. Snij de leberkäse in blokjes en bak deze mooi krokant, haal ook deze uit de pan en voeg bij de rest in de kom. Doe wat boter of olie in de pan en bak nu de champignons goed hard aan, voeg een scheutje worchestersaus toe en rozemarijn en tijm en wat peper als de champignons mooi bruin gekleurd zijn voeg dan de paprikablokjes toe en bak deze even mee. Doe deze apart in een andere kom. Tot zover de voorbereiding. (laat eventueel afkoelen of gaan gewoon door)

Afwerking:

Neem een grote pan doe er wat boter of olie in en voeg de inhoud van de kom met het aardappel mengsel toe, bak alles goed aan en voeg daarna de inhoud van de kom met het champigonmengsel toe. Bestrooi met peterselie en oregano en roer goed door. Bak in een andere pan 2 spiegeleitjes met lopende dooier. Leg ze op het aardappelmengsel en bestrooi alles met nog wat peterselie en oregano

Lekker met een salade van gemixte sla met wat komkommer en tomaatjes

Tip van Bartje: Dit recept kun je ook prima maken met overgebleven (gebakken) aardappels restjes vlees en groenten.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s