Bartjes groenten-tomatensaus

IMG_7161

Heerlijke rijk gevulde saus met verschillende groente, lekker voor over de pasta, vervang dan de spekjes eventueel door hamblokjes. of laat de spekjes weg voor een vegetarische saus. ook lekker bij vis, kip of over een gehaktbrood. enz…

Benodigdheden voor 4 personen:

30 gram boter + een beetje voor de groente

30 gram bloem

2 eetlepels zeer fijn gesnipperde ui of sjalot

1 blikje tomatenblokjes

2 deciliter groetenbouillon

1½ deciliter witte wijn

1 theelepel (schepje) bruine suiker

Hp saus of tomatenketchup

Paar druppels tabasco of 1 theelepel (milde) sambal

1 grote winterwortel in fijne blokjes

½ paprika in fijne blokjes

2 lente-uitjes in kleine halve ringetjes

1 kleine stronk broccoli in kleine blokjes

1 groentenbouillonblokje

Peterselie, bieslook, kervel en oregano of basilicum

Zoutarm bouillonpoeder (of wat zout)

Eventueel een scheutje, citroensap, gembersiroop, worcestersaus.

Bereidingswijze:

Fruit de gesnipperde ui of sjalotjes glazig in de boter en voeg de bloem toe. Laat dit even garen. Voeg onder goed roeren de bouillon toe samen met de witte wijn.

Voeg nu het blik tomatenblokjes toe en alles goed doorroeren maak eventueel wat dikker met groentenbouillonpoeder of alles binder. Snij de wortel in mooie blokjes, en maak van de broccoli mooie kleine roosjes, snij de stam van de broccoli ook in blokjes, de parika ook in kleine blokjes en de lente-uitjes in halve ringetjes. Zet een pan op het vuur met wat boter en laat de wortel-Paprika-broccoliblokjes smoren in de boter voeg na 10 minuten de broccoliroosjes toe samen met de lente-uitjes, laat de groente nog 5 minuten smoren. Voeg de groenten nu toe aan de tomatensaus en laat alles nog even pruttelen, maak op smaak met de verse tuinkruiden of eventueel gedroogde provencaalse, of Italiaanse kruiden en de genoemde smaakmakers.

Lekker met pasta. Varieer gerust met de groente’s B.V: champignons, courgettes, prei, enz…Ook lekker met een stukje vis en niet te vergeten bij Bartjes gehaktbrood met suprIEse.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s