Bartjes Indische haring in pittige zoet/zure tomatensaus

Lekker met Bartjes gebakken rijst en Bartjes Aziatische salade.

Benodigdheden voor 1 persoon:

1 blikje haring in tomatensaus à 200 gr

1 eetl chiliolie

1 eetl zonnebloemolie

1 klein rood uitje fijn gesnipperd

2 teentjes knoflook fijn geplet

1 theel vers geraspte gember of ½ theel. gemberpoeder/djahé

1 theel trassi

1 theel sambal badjak

1 theel kristalsuiker of 1 suikerzakje (die voor in de koffie)

1 eetl ketjap manis

2 eetl rice vinegair of azijn

(zout) armbouillonpoeder

De haring ligt lekker te sudderen in de saus

Bereidingswijze:

Maak het blikje haring in tomatensaus open en doe in een zeef. Leg de zeef in een passende kom en vang de tomatensaus op. Laat goed uitlekken. Maak beide olie soorten heet in een niet al te grote pan. Voeg de rode uisnippers toe en bak deze mooi glazig, voeg dan de fijn geplette knoflook en geraspte gember toe, samen met de sambal en de trassi. Bak dit allemaal even mee tot de smaken (lees geuren) goed loskomen. Voeg dan de suiker, ketjap, rice vinegair en wat (zout) armbouillonpoeder toe. Voeg nu de uitgelekte tomatensaus toe en breng alles zachtjes aan de kook, draait het vuur meteen laag en proef de saus, voeg naar eigen smaak nog wat van de genoemde smaak makers toe, maar ik vond het zo precies goed. Leg tot slot voorzichtig de hele haringfilets in de saus. Laat ze even mee warmen. Het wordt een heel lekker geheel samen met Bartjes gebakken rijst en Bartjes Aziatische salade.

Tip van Bartje: voor meerdere personen gewoon alles dubbel nemen.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s