Bartjes Lamshaasjes in rode wijn saus

IMG_0895

Specialiteit van het huis,,,,super lekker.

Benodigdheden voor 4 personen:

4/8 lamshaasjes

40 gr. (room)boter/olie of vloeibare boter

(zout)-armbouillonpoeder/peper

Voor de rode wijnsaus:

1 zeer fijn gesnipperde uitje / 1/2 fles rode wijn
1/2 l bruine fond (bv kalfs of runderfond van Struik)
wat takjes tijm / 40gr boter / 40 gr bloem
een klontje boter / peper en (zout)-armbouillonpoeder

Bereidingswijze:

Rode wijn saus:

Kook de wijn samen met de sjalot en de tijm tot de helft in.
Voeg er de fond bij, laat nog eventjes inkoken.

Smelt ondertussen in een sauspan de boter zonder dat deze gaat kleuren en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat deze roux enkele minuten garen op laag vuur. Verwijder de takjes tijm en voeg de rode wijn-fond scheutje voor scheutje toe en roer goed door tot de saus mooi gebonden is. Breng de saus op smaak met versgemalen peper en wat (zout) armbouillonpoeder. Wil je de saus mooi laten glanzen voeg dan op het laatst nog een klontje boter toe, wat je er goed doorroert.

Tip van Bartje:

Snij een bakje schoongemaakte champignons in kwarten en bak deze mooi bruin in wat boter, voeg wat fijngesneden rozemarijn en tijm toe en een scheutje worcestersaus. Breng op smaak met (zout)-armbouillonpoeder/peper en voeg op het laatst toe aan de rode wijnsaus, dan verkrijg je een lekkere rode wijn-champignonsaus.

Voor het Vlees:

Lamshaasjes inwrijven met (zout)-armbouillonpoeder/peper. In een pan de boter smelten en goed heet laten worden. Lamshaasjes rondom aanbraden en in ca. 4 minuten  rosé bakken. (voor doorgebakken lamshaasjes iets langer laten sudderen ca. 5 minuten). Vlees uit de pan nemen, in aluminiumfolie verpakken en laten rusten.

Lamshaasjes in voorverwarmde serveerschaal leggen en overgieten met de rodewijn-Champignonsaus.

Direct serveren.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s