Bartjes Chinese eiermie met o.a paksoi

Heerlijke Chinese Eiermie met groenten, ei en ham,

Benodigdheden voor 4 personen:

1 pak van 250 gr (chinese) bami, of udon noodles van te voren gekookt en afgekoeld. (Op mijn verpakking stond 4 minuten garen in gekookt water)

Scheutje rijstolie

3 eetl. zonnenbloemolie

1 eetl. chiliolie

1 fijn gesnipperde ui

200 gr ham in plakjes gesneden

100 gr oven gebakken spek in stukjes (vleeswaar)

1 paksoi in stukjes gesneden. Het groen apart houden

1 kleine winterwortel in fijne dunne reepjes gesneden

Handje vol selderijblad, fijn gesneden

Handje vol (Chinese) bieslook fijn gesneden

2 eieren geklutst in een mok of beker en goed losgeroerd.

2 teentjes geplette knoflook

1 kleine theel. trassi

1 theel. sambal badjak

1 eetl sojasaus

2 eetl sweet chilisaus

1 theel laos

1 theel kurkuma

1 kippenbouillonblokje

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

½ bosje lente-uitje in schuine ringetjes gesneden

Bereiden.

Voorbereiden:

Kruid de geklutste eieren met wat (Zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Verhit de beide olie’s in een wok en wok hierin de gesnipperde ui mooi glazig.  Voeg de laos en kurkuma toe. Voeg daarna  het wit van de gesneden paksoi toe en wok deze voor ca: 3 minuten mee. Voeg de laatste minuut de lente-uitjes en geplette knoflook toe samen met de trassi, het kippenbouillonblokje, de ketjap, sweet chilisaus en sambal.

Zet water op en breng aan de kook, doe de eiermie in een kom en schenk er het heet water overheen. Dek de kom af met een bordje en laat staan tot deze gaar is (zie verpakking)

Bak ondertussen in een andere pan een mooie omelet van het eiermengsel. Haal uit de pan en snij in mooie reepjes.

Meng de ei-reepjes  door de paksoi en de ui en voeg nu ook de hamplakjes toe. Bak dit 2 minuten mee en voeg dan de eiermie toe. Wok alles goed door elkaar en voeg als laatste het groen van de paksoi toe. Wok nu alles even goed warm. Wordt het te droog voeg dan nog wat van beide oliesoorten toe naar smaak. Doe de gebakken Chinese eiermie met groente op een mooie schaal. Bestrooi met nog wat groen van de lente-ui. Druppel er eventueel wat limoensap over.

Tip van Bartje: je kunt eventueel ook de groenten ook vervangen door een nasi/bami pakket van 450 of 600 gram.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s