Bartjes Goed gevulde Quiche afgedekt met een heerlijk kaaslaagje.

bartjes Quich 1 Bartjes Quich 2

Heerlijke quiche gemaakt die in 2 dagen helemaal op was. Lekker met een frisse salade

Benodigdheden voor 4 personen:

5 plakjes hartige taart deeg van koopmans

1 eetl. Paneermeel

(vloeibare) boter

125 gram spekreepjes (1 bakje)

250 gram champignons in kwarten verdeeld of in achten bij grotere

Chilipeper

Rozemarijn / tijm

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Scheutje worcestersaus

1 bos lente-uitjes in ringetjes gesneden

1 ui fijngesneden

2 teentjes knoflook geplet

125 gram crème fraiche (1 klein bekertje)

4 eieren

Vers gesneden bieslook

150 gram jong belegen kaas geraspt

1 pakje brie in plakjes gesneden 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat 5 plakjes deeg ontdooien, halveer 1 plakje en leg ze dan in een 4 – kant langs elkaar. Rol ze uit met een deegroller zodat je een ronde plak krijgt. Leg de quiche vorm (20 cm) er op en hou 3 cm extra aan. Snij er nu een mooie cirkel uit. Rol deze op met behulp van de deegroller. Vet de quichevorm goed in met vloeibare boter en rol de deegcirkel over de quichevorm uit. Druk zachtjes naar beneden en goed tegen de randen. Verwijder eventueel overhangend deeg met een mesje. (je kunt nu het deeg voorbakken met blind vulling voor 10 minuten in de oven, daarna vulling verwijderen en deeg aflaten koelen) (Dit is niet perse noodzakelijk maar ik ben het gewend om zo te doen)

Snij eerst alle groente en doe even in bakjes. Verhit dan wat (vloeibare) boter in een pan en bak daarin de spekjes langzaam uit. Haal ze uit de pan en laat zoveel mogelijk van het vet in de pan, voeg dan de champignons toe en bak deze even krachtig aan, breng op smaak met de genoemde kruiden, (zout) armbouillonpoeder, chilipeper en een scheutje worcestersaus. Haal alles uit de pan en doe bij de uitgebakken spekjes. Doe eventueel wat nieuwe boter in de pan en bak de ui stukjes nu mooi glazig, voeg daarna de knoflook toe en de ringetjes lente-ui. Doe het spek/champignonmengsel weer terug in de pan en hou alles warm.

Voor het eimengsel kluts je 4 eieren in een schaal en voeg de crème fraîche toe samen met de helft van de geraspte kaas. Voeg eventueel wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper toe. Ook wat vers gesneden bieslook is lekker. Roer alles goed door elkaar.

Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het paneermeel en verdeel het groente/spek mengsel over de taartbodem. Giet het eimengsel er overheen, begin aan de rand en werk zo naar binnen toe. Giet langzaam zodat het tussen de groenten kan zakken. Bestrooi tot slot met de rest van de geraspte kaas en beleg met de in plakjes gesneden brie. Plaats de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze gaar en mooi van kleur in ca: 45 minuten.

Mocht je hem net als wij de volgende dag op willen warmen haal hem dan op tijd uit de koelkast. verwarm de oven voor op 175 graden C. en zet in de midden van de oven voor 25 minuten, mocht ie te donker worden dek dan af met aluminiumfolie.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s