Bartjes Pittig varkensvlees uit de slowcooker

Heerlijk gerechtje, om van te watertanden.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui fijn gesnipperd

500 gram hamlappen in reepjes (snij ze niet te klein)

kruid ze met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper naar smaak

3 tenen knoflook fijn geraspt

1 theel. gember geraspt

2 kleine blikjes tomatenpuree 2x 70 g

150 ml sweet chilisaus

1 eetl. Chinese shaoxing rijstwijn of scherry

2 tl sambal bakjak of meer voor de liefhebbers het mag best wat pittig zijn

2 eetl. limoensap

2 eetl bruine suiker

2 el ketjap manis

1 eetl maïzena opgelost in 3 eetl. koud water.

1 blokje vleesbouillon

300 g atjar tjampoer 2 eetlepels apart houden.

(zout) armbouillonpoeder en versgemalen (zwarte) peper

1 fijngesneden lente-uitje voor de afwerking, of wat peterselie

Bereiding

Bereiding in de slowcooker:

Kruid eerst de hamlapjes en snij ze in niet te dunne reepjes. Zet even apart.

Snij alle groenten zoals

Doe de ui, met de geraspte knoflook en gember in de slowcooker. Verdeel daarna de gekruide reepjes hamlappen erover en verdeel ook de tomatenpuree, sweet chilisaus, rijstwijn, ketjap en sambal erover. Smeer het maar gerust een beetje uit. Voeg dan het limoensap, de bruine suiker, 100 ml water en het vleesbouillonblokje toe. Zet de slowcooker op HIGH en laat 1 uur pruttelen zet hem vervolgens op LOW en laat nog rustig 4 uur verder pruttelen. Doe hierna de 2 eetlepels atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.

Serveer tip:

Laat de atjar goed uitlekken en Leg de overgebleven atjar op een mooie schaal. Schep hier het pittige varkensvlees boven op. Versier met kroepoek en nog wat fijn gesneden lente-ui of peterselie.

Bereiding in de wok:

Verwarm wat wokolie in een wok en voeg ook een scheutje chiliolie toe.. Fruit de ui aan en als deze mooi glazig gebakken is voeg dan de knoflook toe. Haal de ui/knoflook even uit de pan. Doe wat nieuwe wokolie en wat chiliolie in de pan. Doe de reepjes hamlappen in de pan en bak het vlees rondom mooi van kleur. Voeg de ui/knoflook weer toe en voeg dan gewoon alles toe. Roer even goed door en voeg dan het water toe maar: Let op nu is dat 300 ml water en het (verkruimeld) vleesbouillonblokje mag er dan ook bij. Breng alles aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min afgedekt sudderen. Af en toe eens doorroeren. Doe hierna de  2 eetlepels atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog even minuten mee. Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met  maïzenapapje. Serveer het pittige varkensvlees met Bartjes bami, Bartjes nasi of Bartjes gebakken rijst. En uiteraard lekker met een plak kroepoek.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s