Bartjes Griekse pasta, met Griekse bonen in tomatensaus

bartjes griekse witte bonen

Benodigdheden voor 2 personen:

1 blik à (280gr) Griekse witte bonen (Butter Beans) in tomatensaus
100 gr Griekse pasta Kritharaki/Orzo
1 fijngesnipperde rode ui
2 fijn geplette teentjes knoflook
1 theel. Sambal badjak
(zout) armbouillonpoeder
(gedroogde) Oregano of verse

Bereidingswijze:

Breng een pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. kook voor ca: 15 minuten (zie verpakking.) Maak ondertussen de Griekse bonen.

Snij eerst de groente in de juiste wijze.
Verwarm wat olie/(vloeibare) boter in een niet te grote pan. Bak de ui-snippers mooi glazig en voeg dan de geplette knoflook toe. Bak even mee en voeg daarna de sambal badjak toe. Gebruik je gedroogde oregano dan kun je deze nu ook bijvoegen samen met wat (zout) armbouillonpoeder.

Open het blik met bonen en voeg nu de bonen met tomatensaus toe, spoel het blikje na met wat water en voeg ook toe. Doe er nog een flinke scheut tomatenketchup bij zodat je een mooie rode kleur krijgt. Gaar nu alles even door en maak het warm, hoef niet te lang anders stoof je de bonen kapot. Het hoeft alleen maar warm te worden. Bestrooi met verse oregano, of (Chinese) bieslook. Giet de pasta af en serveer samen met de Griekse bonen. Lekker met Bartjes Griekse wild stifado of Bartjes Griekse lamsschenkels en een van  Bartjes salades

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s