Bartjes Rauwe paksoi salade met knoflookgarnalen

Bartjes paksoi salade met garnalen

Overheerlijke maaltijdsalade heerlijk bij wat warmer weer

Benodigdheden voor 4 à 6 personen: 

Voor de garnalen. 

6 tot 8 grote gepelde en schoongemaakte garnalen per persoon.

Wokolie,

1 theel. chili olie

3 geplette teentjes knoflook

Peper en (zoutarm bouillonpoeder) of zout. 

Voor de salade 

1 struik paksoi

2 rode (punt) paprika’s in blokjes gesneden

3 Lente-uitjes in ringetjes gesneden

1 rood pepertje zeer fijn gesneden (met of zonder zaadjes)

½ wortel in dunne reepjes gesneden

Wat radijsjes in dunne plakjes gesneden 

Vervolg benodigdheden salade:

Een kleine rode ui in halve ringetjes gesneden (niet te dik)

Gemengde sla

Handvol gemengde (ongezouten) noten

2 sneedjes brood geroosterd en in blokjes gesneden

Halve komkommer in blokjes gesneden 

Voor de frisse dressing: 

4 eetlepels (griekse) yoghurt

1 theelepel (kruiden) azijn

1 theel fijn gesneden peterselie, dragon en bieslook

2 eetl. (Zaanse) mayonaise

Snufje knoflookpoeder

Snufje peper en zout of (zoutarme bouillonpoeder)

Snufje uienpoeder

Scheutje gembersiroop 

Bereidingswijze:

Garnalen:

Controleer of de garnalen goed schoon zijn en doe ze in een schaaltje voeg bouillonpoeder en peper (of zout) toe + de geplette knoflook, giet er de wokolie op zodat de garnalen half onderstaan. Voeg de chili olie toe, (wil je het pittiger voeg dan wat meer toe) laat even marineren.

De salade:

Rooster om te beginnen een handje pinda’s of cashewnoten en laat ze afkoelen, om ze later grof te hakken. Was de paksoistronk zorgvuldig en snij deze in dunne reepjes, zowel steel als blad, snij de (punt)paprika’s in blokjes en drie steeltjes bosui in ringetjes. Voeg ook de andere groenten toe (of maak er een keuze uit) Bedek de een mooie schaal met wat sla, doe er de salade in. Meng door elkaar en drapeer met de dressing. Garneren met de gebrande noten en de broodblokjes, bestrooi met verse tuinkruiden zoals, peterselie of bieslook.

Dressing:

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer goed door. Maak op smaak met de gembersiroop (die bepaalt het zuur tot zoet gehalte)

De Gamba’s:

Verhit wat olie/boter in de pan en bak de gamba’s in enkele minuten mooi van kleur, krokant en gaar. Schik ze boven op de salade.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s