Bartjes Kippenballetjes in ham saus

IMG_5076

Kippenballetjes in Hamsaus,,,gewoon een heerlijke variatie in plaats van de veel gebruikte (ook lekkere) tomatensaus. Heerlijk met pasta naar keuze, ik heb hier Lange macaroni  (Burcatini van Barilla) gebruikt. met een frisse salade erbij, maakt het een heerlijke smulpartij.

Ingrediënten voor 4 personen:

 150 gr, gekookte ham aan 1 stuk

50 gr, boter / 50 gr, bloem

2 middelgrote uien

1 bos lente-uitjes in ringetjes

½ kruidenbouillonblokje met 250 ml. Heet water.

1 suikerklontje

1 eetl, azijn / 1 eetl, mosterd

peper/zoutarmbouillonpoeder of aromat

500 gram kippen gehakt gekruid.

 Bereidingswijze van het recept

Doe de helft van de lente-uitjes bij het gehakt en maak er mooie balletjes van ten grootte van een walnoot. Bak ze mooi bruin in wat boter en haal ze uit de pan. Snij de ham in dobbelsteentjes, en snij de uien mooi fijn. Bak de uien in het bakvet van de gehaktballetjes en voeg de hamblokjes toe en laat deze lichtbruin bakken. Voeg onder voortdurend roeren de bloem toe en beetje voor beetje de bouillon en vervolgens de suiker, wat peper en de azijn. (Proef vooraf dit sausje zeer goed voor dat je er aromat of zout bij zou gaan doen, de ham bevalt al redelijk veel zout). Laat de saus ongeveer 15 min onder af en toe roeren koken op een zacht pitje. Doe de mosterd erbij samen met de rest van de lente-uitjes en roer dit er goed door heen. Giet de saus over de balletjes en serveer de saus.

Tip van Bartje:                                                                                                    

Lekker met pasta en salade.

(bron:Bartjesreceptenblogwordpress.)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s