Bartjes Boerenmengsel op Indische wijze voorbij de friet.

Heerlijk apart gerechtje en echt lekker op een frietje. Het recept van Bartjes Boerenfriet opgepimpt naar Indisch niveau. Lekker met frietjes en een loempia, of natuurlijk ook als bijgerechtje bij een Chinees/Indisch gerechtje.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 bakje champignons, in kwarten gesneden

1 kleine prei, in ringetjes gesneden

1 bakje spekblokjes (125gr)

2 uien, in blokjes gesneden

½ rode paprika in blokjes gesneden

2 theel. tomatenpuree

1 theel. sambal badjak

2 teentjes knoflook fijn geplet

1 theel. geraspte gember

1 eetl. soja saus

1 eetl. ketjap manis

Verse tuinkruiden o.a: peterselie, tijm, kervel, bieslook,

Zoutarmbouillonpoeder (of zout)

versgemalen peper

scheutje worcestersaus

Lekker toch

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes langzaam uit,  snij ondertussen de groenten. Voeg als de spekblokjes wat beginnen te kleuren de ui-blokjes toe, bak deze mooi glazig. Bak op het laatst ook de knoflook en gember even mee. Voeg dan de ringetjes prei toe en de stukjes paprika en laat even meesmoren. Neem alles uit de pan en doe wat olie/boter in de pan, voeg dan de champignons toe.  Breng op smaak met de smaakmakers en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat deze even meesmoren, voeg tot slot de sojasaus en ketjap manis toe plus de spekblokjes met groente.  laat alles goed gaar en warm worden.

Lekker met (zelf) gebakken friet en een loempia. Bak er dan eventueel ook nog een spiegeleitje bij. . Boerenfrietje alleen nu op Indische wijze en dat is ook erg lekker.

Ook lekker als bijgerecht.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s