Bartjes Thaise Tom jhing kai – Thaise kippensoep

Bartjes thaise kippensoep Een soepje met een verrassend lekker smaakje. Ik zou zeggen gewoon eens proberen en dan net als wij, lekker genieten.

Benodigdheden voor 5 à 6 personen: 

½ liter water

3 kippenbouillonblokjes

1 kruidenzakje kip

400 gr kipdijfilet

2 blikjes dunne kokosmelk (Sum & Sam) (6% vet) (800 gr)

2 eetl. Lemongrass (Stukjes gedroogd citroengras – (Sereh) (eventueel te vervangen door 2 stengels sereh (citroengras) gekneusd.

100 gr geschilde gember, in plakjes gesneden (klein stukje apart houden)

2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en apart houden, 1 grof gesneden de anders zeer fijn gesneden

2 teentjes knoflook gepeld en geplet

2 rode uien fijn gesnipperd

1 bosje koriander stelen en blaadjes apart houden

250 gr kastanjechampignons in kwart stukjes gesneden

Rasp en sap van 1 limoen

2 à 3 eetl Thaise vissaus

2 lente-uitjes in kleine ringetjes, groen apart houden

Olie/Vloeibare boter

Bereidingswijze: 

Fase: 1

Snij eerst de groente die in de soep moeten. Doe de ½ liter water in de soeppan samen met de kippendijen, de kokosmelk, de grofgesneden stelen van de koriander, het citroengras, (sereh) de bouillonblokjes, het kruidenbuiltje kip, de gemberplakjes en het grof gesneden spaans pepertje, rasp van de limoen en het limoensap. Breng alles aan de kook en laat ca:30 minuten trekken.

Fase: 2 

Ondertussen:

Snij de overige groenten en zet klaar.

Zet een andere soeppan op en doe er wat olie in. Voeg de kastanje-champignons toe en bak deze even krachtig aan voeg eventueel wat (vloeibare) boter toe, mocht het gaan aanbakken. Voeg daarna de rode ui toe en bak even mee. Dan mag de geplette knoflook, het achtergehouden stukje gember (even fijn raspen) en het fijn gesneden andere rood pepertje erbij. Roer alles goed door.

Fase: 3

Zeef de bouillon en vang deze op in een kom.

Haal het kippenvlees eruit en gooi de rest weg. Snij het kippenvlees fijn en voeg toe bij de groente in de soeppan, voeg ook het wit van de lente-uitjes toe. voeg nu de gezeefde kippenbouillon toe en de fijngesneden korianderblaadjes, maak op smaak met de Thaise vissaus en voeg tot slot nog het groen van de lente-uitjes toe. lekker met naanbrood uit de oven.

 

 

Bartjes receptenwordpress.com

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s