Bartjes groentenmix met o.a. Venkel en oesterzwammen.

Heerlijk panneke vol met lekkere groentjes..

Benodigdheden voor 2 personen:

Olie/boter

½ eetl chiliolie

1 venkelknol met groen.

1 paprika schoon gemaakt en in blokjes gesneden

1 kleine winterwortel in dunnen plakjes gesneden

2 lente-uitjes in schuine ringetjes gesneden, groen apart houden

1 rode ui in grove stukjes gesneden

1 theel. Selderijblad

1 theel. Dragon

1 theel. Kervel

(Aziatische peper kruiden mix) of eventueel een andere pepermix

1 bakje oesterzwammen in reepjes gescheurd

2 teentjes knoflook fijn geplet

1 theel. Rozemarijn

½ theel. Tijm

Scheutje worcestersaus

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Verse bieslook of peterselie

Bereidingswijze:

Snij de venkel in blokjes en snij het groen wat er aanzit fijn, hou dit apart. Snij de rest van de groenten zoals aangegeven staat. Doe wat olie/boter in de pan samen met de chiliolie en bak eerst de wortelplakjes even aan. Voeg dan de venkel toe en bak deze even mee. Voeg daarna de paprikablokjes toe en bak ook deze even mee. Voeg dan de uisnippers toe en bak deze tot ze mooi glazig zijn. Breng alles op smaak met de pepermix (zout) armbouillonpoeder en de kruiden, dragon, selderijblad en kervel. Voeg nog het wit van de lente-uitjes toe en draai het vuur laag. Laat alles even garen met een deksel op de pan.

Neem een andere pan en doe ook daar wat olie/boter in en hier ook eventueel wat chiliolie. Bak de oesterzwammen even op hoog vuur flink aan. Voeg eventueel nog wat boter/olie toe. Voeg de knoflook toe samen met de tijm en rozemarijn. Maak op smaak met de pepermix en (zout) armbouillonpoeder. Voeg op het laatst nog een scheutje worcestersaus toe. Roer alles goed door en voeg het nu toe aan de inhoud van de andere pan met groenten. Maak alles goed warm en schep op bord of in een mooie schaal. Versier met het achtergebleven groen van de lente-ui en het venkelgroen eventueel nog aangevulde met verse bieslook of peterselie.

Tip van Bartje:

Erg lekker met visrecepten, maar eventueel ook met kip.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s