Marion’s schouderkarbonade met gebakken aardappels en boontjes in Bartjes spekjes saus.

Marions schouderkarbonade

Heerlijke eten met een lekker stukje vlees en een heerlijke saus volop genieten.

Benodigdheden voor 2 personen:

300 gr. Sperzie bonen

1x recept Bartjes spek-uiensaus

2 mooie schouderkarbonades

Boter

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

400 gr aardappelen

Bereidingswijze:

Maak eerst de spekjes saus of haal een portie uit de vriezer. Schil de aardappels en dop de boontjes. Breng water aan de kook en kook de aardappels ca:10 minuten voor. Giet af en laat afkoelen. Snij ze daarna in dunne plakjes.

Verwarm de boter in een grote koekenpan en doe er de aardappelplakjes in, bak ze in ca: 15 minuten mooi bruin. Breng ondertussen water aan de kook en kook de boontjes beetgaar in ca:12 minuten. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe ondertussen ook wat boter in een braadpan en bak de karbonaadjes mooi aan. Draai het vuur laag en laat sudderen, bak ze daarna af op hoog vuur, mooi bruin en korkant. Maak de spekjes saus warm. Schik de gebakken aardappels op een bord en leg er de gebakken schouderkarbonaadjes langs. Schik er de boontjes bij en begiet deze royaal met de spekjessaus. Geef de rest van de saus er apart bij.

 

(bron:Bartjes receptenworldpress.com met hulp van Marion)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s