Nr:39 Ommetje het Dommeldal (1) 8.5km (zonder het pontje)

De Duiventoren in Kasteren

Mooie wandeling door het Dommeldal en het Gehucht Apart Kasteren. Dit ommetje is zonder het pontje dus altijd te wandelen.

Start wandeling Cafe het wapen van Liempde 8.41 Km

Voor meer info:http://www.wapenvanliempde.nl/home/

Bij het cafe de weg oversteken richting friettent de Vuurput en L-af gaan. Voorbij cafe de Durpsherberg meteen R-af door het Broekengangske gaan. Einde Broekengangske L-af. Negeer alle zijwegen en ga aan het einde van de Keefheuvel R-af en neem daarna de eerste weg L-af Smaldersestraat. Eerste weg R-af kerkakkers in gaan en einde kerkakkers op kruising R-door het zand/graspad volgen. Op fietspad L-af en blijf het fietspad volgen door het Dommeldal, ga over de brug van de Dommel.

en blijf het fietspad volgen. Na een zeer scherpe bocht met dwarsbalk en bordje rustgebied R-aanhouden en daarna het eerste zandpad L-af nemen. Op splitsing L-af en net voor het einde van het pad (ff goed opletten)L-af door stegelke gaan met bordje Dommeldal. Volg dit pad langs de poel en in de hoek van de wei R-af het smalle paadje langs de Dommel volgen. Negeer zijwegjes en over een dwarsbalk draait het pad naar Rechts, einde pad L-af. Negeer weer alle zijwegjes en loop R-door pad gaat over in een klinkerweg en we komen o.a langs een Vlaamse schuur, De Duiventoren en het Groot Duifhuis einde weg (even naar Rechts om te kijken of de ooievaars aanwezig zijn). L-af, de weg vervolgen.

Langs de Antonius kapel daar L-aanhouden en na lange bocht,(tegenover de Vlaamse schuur) R-af Richting het Duits lijntje gaan. Hier staat het bekende Liegenbankske en het overzichts bord van het Duits-lijntje. Hier L-af gaan. We lopen nu een stukje langs het Duits-lijntje en over de spoorbrug. Meteen na de brug nemen we het smalle pad naar beneden via de trapjes we volgen het pad door de wei van Boertje v Dijk, en lopen langs het oude viswater. Op kruising met asfaltweg R-door de weg oversteken en pad vervolgen einde pad L-af het zand/gruispad nemen achter de kassen door. (Tuinderij v Acht)  Weg gaat over in een asfaltweg en iets verderop gaan we R-af het smalle kerkpad door Smalder. Einde pad weg schuin oversteken langs het beeldje van de klompenmaken we lopen hier nu ook langs het Toosse plein (genaamd naar de laatste pastoorsmeid) loop nu als maar R-door met de scherpe bocht mee Richting de kerk negeer zijwegen en loop terug naar cafe het wapen van Liempde.

Link naar de wandelfoto’s via facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.902614326873761&type=3

Link voor het wandelkaartje.

http://afstandmeten.nl/index.php?id=2669743

 Verklaring van de tekens:

   R-af = Rechtsaf               

   L-af = Linksaf

   L-aanhouden = Links aanhouden

   R-aanhouden = Rechts aanhouden

   R-door = Rechtdoor

   Fknp = Fietsknooppunt

   Wr = is wandel Richting (Gele pijltjes volgen.)

   Wknp = Paaltje met wandelknooppuntnummer.

Wandelgroetjes Albert bressers

Op of aanmerkingen even doormailen aan albertje56@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s