Bartjes Provencaalse groente uit de slowcooker met lekker sausje.

 Heerlijk en makkelijk aardappeltjes en worteltjes uit de slowcooker, en ze zijn super lekker gekruid.

Ingrediënten voor 2 personen:

450 gr geschilde aardappeltjes in niet te grote stuken

2 à 3 el olijfolie

1/2 tl uipoeder

2 teentjes knoflook

2theel. gedroogde Provencaalse kruiden

1 theel. gedroogde tijm

1 theel. gedroogde rozemarijn

½ thee.l paprikapoeder

100 ml water

(Zout) armbouillonpoeder, naar smaak + 1 theel. extra

Versgemalen peper, naar smaak

Lekker met een stukje gepaneerde koolvis of lekkerbekje

Bereidingswijze:

Doe de aardappelstukjes in een schaal en giet er de olie over, roer deze even door. Rasp de knoflook er boven met een zeer fijne rasp. Roer weer even goed door, voeg nu de andere kruiden toe en roer weer door de krieltjes zodat ze allemaal voorzien zijn van een laagje olie en kruiden. Doe alles  in de pot van de slowcooker. Los de theelepel bouillonpoeder op in 100 ml heet water en voeg toe aan de krieltjes in de slowcooker. Doe de deksel op de pan en gaar de krieltjes ca: 4 uur op Low of 2½uur op High.

Tip van Bartje:

Haal de aardappeltjes en worteltjes uit de pan en hou even warm, giet de bouillon in een steelpannetje en bindt dit met 1 eetl. groentesauspoeder of allesbinder. Voeg een scheutje tomatenketchup toe, scheutje curryketchup, scheutje worcestersaus en een klein beetje limoensap voor een heerlijk sausje. Serveer de aardappeltjes b.v. met sausje bij een lekker stukje (gepaneerde) vis of kip. Zonder de saus, heerlijk met Bartjes Riblappen uit de slowcooker.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s