Bartjes Kerrieragout met snoekbaars en garnalen

Heerlijk bordje eten, helaas niet de mooiste foto, onderaan het recept een tip hoe het beter kan.

Benodigdheden voor 2 personen:

100 gr ongekookte rijst of 1 rijstbuiltje van ca:100 gr

1 grote ui, fijn gesnipperd

2 fijn geplette teentjes knoflook

2 eetl olie/boter

2 theel. kerriepoeder

½ dl witte port

5 dl kookroom

1 eetl. hot chilisaus

2 eetl. mangochutney (Patak’s orginal)

Scheutje worcestersaus

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Voor de vis:

150 gr wok garnalen

160 gr snoekbaars*

1½ eetl. bloem

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Voor de afwerking:

Paar takjes koriander, fijn gesneden**

Bereidingswijze:

Ui pellen en fijn snipperen. Knoflook schoonmaken en zeer fijn plette. In pan 1 eetlepel olie/boter verhitten en ui toevoegen samen met het kerriepoeder. Bak de ui mooi glazig, voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Daarna de port en kookroom toevoegen. Zonder deksel op de pan op hoog vuur ca:10 minuten inkoken. Tot het wat slinkt en begint te dikken. Chillisaus en de mangochutney erdoor roeren. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder, vers gemalen peper en een scheutje worcestersaus.

Breng ruim water aan de kook en als het water kookt de rijst toevoegen, voeg ook wat (zout) armbouillonpoeder toe.  

Ondertussen de vis afspoelen en goed droogdeppen met keukenpapier. Vis kruiden met (zout) armbouillonpoeder en vers gemalen peper, daarna de vis bestrooien met bloem. In koekenpan 1 eetlepel olie/boter verhitten. Vis even om en om aanbakken. Daarna meteen uit de pan halen. Leg de vis in de saus en na 2 minuten de garnalen toevoegen. Laat deze maar even mee warm worden want ze zijn al roze. Breng alles eventueel nog extra op smaak met de eerder genoemde smaakmakers.

Giet de rijst af en maak een mooi hoopje (kookring of kopje) in het midden van je bord. Schep er de ragout rondom langs en bestrooi met de verse koriander snippers.

Tip van Bartje:

Je kunt het best eerst de ragout over de rand van het bord verdelen en dan een kookring in het midden plaatsen en daar de rijst in doen, aandrukken met een lepel en dan voorzichtig de kookring verwijderen. Je kunt op de foto zien als je eerst de rijst doet. dat het niet meevalt om die niet te raken.

*Vervang de snoekbaars door een andere stevige witvis soort

**Lust je geen koriander vervang deze dan door platte peterselie. (Maar dan mis je wel net die typische smaak).

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s