Bartjes pittig roerei

Bartjes pittig roerei

Heerlijk voor zomaar als je lekkere trek hebt.

Benodigdheden voor 1 persoon:

1 à 2 snede brood / olie / 2 eieren / 1 ui, fijn gesnipperd / 1 teen knoflook, geplet /Half bosje lenteuitjes, in schuine ringetjes, groen apart houden / Stengels van rode bietjes, in blokjes, (eventueel vervangen door een fijn gesnipperde rode ui) / 1 theel. Chilivlokken / Scheutje sojasaus / Scheutje ketjap manis (A) (zout) armbouillonpoeder / Peper. 

Bereidingswijze:

Rooster het brood in een broodrooster of in de pan. Leg op het bord. Doe wat olie in de wok en laat goed warm worden. Voeg ui en bietenstengels (of rode ui) toe en bak deze mooi bruin en glazig. Voeg daarna de knoflook, chilivlokken en het wit van de lente-uitjes toe. Kluts de eieren in de pan en kruid ze met (zout) armbouillonpoeder en peper roer daarna door de groenten heen zodat je een mooi roerei krijgt, draai het vuur wat lager en laat langzaam stollen. Voeg de soja en ketjap toe en bestrooi met het groen van de lente-uitjes. Schep alles op het brood en serveer eventueel met een frisse salade.

 

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s